Kigyulladt, majd felrobbant egy migránshajó, négy holttestet találtak

2020. augusztus 30. 20:31
A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is.

Kigyulladt, majd felrobbant egy migránsokkal teli hajó a dél-olaszországi Crotone térségében vasárnap, legalább négy ember életét veszítette, ketten eltűntek, és többen megsérültek. A tengerben eddig négy személy holttestét találták meg, közöttük egy nő is van. További két embert keresnek, de sötétedéskor leállítják a kutatást. Öt migráns sérült meg, közülük ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, a közeli kórházakban kezelik őket.

A csoportot szállító motoros vitorláshajó vasárnap hajnalban érkezett meg a dél-olaszországi Calabria tartomány parti vizeire, a Crotone és Catanzaro közötti térségbe. A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is. Az olasz pénzügyőrség hajója utolérte, és Crotone kikötőjébe akarta kísérni a migránshajót, de az útközben lángra kapott.

„Felelőtlen és hasraütésszerű migrációs politika”

A pénzügyőrség katonái igyekeztek kimenekíteni a migránsokat, de a vitorláshajó egy része a tűztől felrobbant, és a fedélzetről szinte mindenki a vízbe esett. A helyszínre siető mentőegységek először három, majd még egy holttestet emeltek ki a vízből. Két pénzügyőr is megsérült, égési sebekkel és lábtöréssel vitték őket kórházba.

Az utóbbi éjszaka mintegy nyolcvan migráns érkezett Calabria partjaira, közel felük iráni és iraki állampolgár. Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a halálos kimenetelű esetet a kormány „felelőtlen és hasraütésszerű migrációs politikája tragikus csúcspontjának” nevezte.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig az EU szoci-néppárti-zöld-bal frakciója - a Soros-kopók - lájkolják.
Ez őket igazolja, erősíti: hogy a határellenőrzést meg kell szüntetni és a migránsok bejövetelét minden eszközzel segíteni kell.
Ezért lájlolják, mert ez számukra hasznos.
Ráadásul még Magyarországot is jól feljelenthetik, százhatvanhetedszer: miattunk, magyarok miatt történt. Ha nem építünk kerítést, nincs a baleset, mert a migránsokat klimatizált buszkaravánokkal lehetne Európába szállítani.

Minél többet befogadsz, annál többen jönnek és fordítva.
Ez így működik.
Ugyanúgy, amikor 13-14 éves gyerekek b.szásait családi pótlék címén támogatják, ebben lehetőséget látnak a pénzszerzésre, tehát minél többen b...nak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés