„A lélegeztetőgépeket nem lehet a zsák krumplihoz hasonlítani” – reagált a kritikákra Menczer

2020. augusztus 29. 16:03
Az államtitkár szerint nevetséges, hogy egyes újságcikkek Hollandiát és Olaszországot állították példaként Magyarország elé.

A Hír Tv vendége volt pénteken Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Az adásban egyebek mellett szó esett a tavasz során megvásárolt lélegeztetőgépekről is. 

Amire Ön utalt, mert láttam én is a cikkeket napi szinten. Amire Ön utalt, hogy mi a legdrágább, meg mi nem a legdrágább. Na, most az a cikk – össze kellett hívnom a munkatársaimat, hogy miről szól – és az a cikk arról szól, hogy tömeg alapján, súly alapján árazták be a lélegeztetőgépeket. Mint egy zsák krumplit. Szeretném mondani, hogy a lélegeztetőgépeket nem lehet a zsák krumplihoz hasonlítani. Egy.

Kettő, ami még fontosabb talán, kihozták azt, ennek a nem tudom, valamelyik honlapnak az újságírói, kihozták azt, hogy ez alapján Hollandia és Olaszország is jobban teljesített, mint Magyarország. Tudja, hányan haltak meg Hollandiában? Több, mint hatezren. Tudja, hányan haltak meg Magyarországon? A tizede. Olaszországról nem is beszélve. Tehát ezeket az országokat példaként állítani Magyarországgal szemben, amely ország – már hogy a magyar emberek és a magyar kormány – sokkal sikeresebben védekezett összefogva, mint a hollandok meg az olaszok, tehát a hollandokat és az olaszokat ennek dacára példaként állítani, az meg nem arcátlanság, az nevetséges” – reagált a témát érintő cikkekre az államtitkár.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehetni lehet. Az írek a megmondhatói, hogy egy zsák krumpli mennyit ért a "potato famine", a burgonya éhínségük alatt.

Offshore cégek is közbe voltak iktatva, mint a letelepedésizsben?

Valakik nagyot kaszáltak, az biztos.

Azért célszerű felidézni:
1.)
2020.08.26.
A lélegeztetőgépek beszerzéséről szóló ELSŐ cikk,
BENNE (tessek megnézni!) IGEN RÉSZLETES SZÁMOKKAL, ADATOKKAL, LINKEKKEL:
https://tldr.444.hu/2020/08/26..
2.)
2020.08.27.
A lélegeztetőgépek beszerzéséről szóló MÁSODIK cikk,
BENNE (tessék megnézni!) szintén IGEN RÉSZLETES KÖLTSÉGADATOKKAL.
https://444.hu/2020/08/27/a-ko..

Ebben világosan leírják:
"Az Eurostat adataiból az nem derül ki, hogy az egyes országok pontosan hány darab és milyen típusú gépet szereztek be, az viszont igen, hogy az adott csoportban összesen hány kilogrammnyi árut exportáltak és importáltak, és ezekért mennyi pénzt fizettek.

Az Eurostat adatai szerint a lélegeztetőgépek csoportjában az év első két hónapjában még nem ugrott meg a magyarországi import a tavalyihoz képest. A koronavírus itthoni megjelenése után azonban meredeken nőtt a Kínából beszerzett áruk mennyisége: márciusban 11,7 tonnányi, áprilisban 32,9 tonnányi eszközt rendeltünk, majd májusban 175,5 tonnát. Bár júniusban már alig voltak új fertőzöttek Magyarországon, a beszerzések ekkor pörögtek a csúcson, ekkor 347,4 tonnányi légzéssegítő eszköz érkezett Kínából. Négy hónap alatt összesen 567,5 tonnányi eszközért 482 millió eurót (169,8 milliárd forintot) fizettünk."

3.)
2020.08.28.
Menczer reakciója (HÍrTV-interjú) a fenti cikkben.
Látszik, hogy a külügyi államtitkár ÖÖÖGYESEN nem vette figyelembe
(noha világosan megmagyarázták), miért szerepelnek súlyadatok a számításokban.

4.)
2020.08.29.
Ez pedig a VÁLASZ a Menczer-interjúra:
https://444.hu/2020/08/29/a-ku..

Mit mondjak,
csúnyán beégették ezt a szegény Menczert...

Cicvarek!

Annyira gyökér vagy, hogy el sem olvasod azt, amire válaszolsz?

Az általam tegnap adott 2. linken
https://444.hu/2020/08/27/a-ko..
lévő cikkből pedig még idéztem is.

Most csak neked, Cicvarek
külön, bővebben:
"Ezek a beszerzések megjelennek azokban a kereskedelmi adatokban is, amelyeket az Európai Unió országai küldenek a közösség statisztikai hivatalnak, az Eurostatnak. A tagállamok havonta jelentik, hogy egyes terméktípusokból mekkora mennyiségben és értékben, mely országokkal kereskedtek.

A különböző termékekről nem egyesével, hanem több hasonló termékről együtt közölnek adatokat. A lélegeztetőgépek például a 9019 20 00-es vámtarifaszámú, „Ózon-, oxigén-, aerosolterápiai készülék, mesterséges lélegeztető vagy más gyógyászati légzőkészülék” csoportba tartoznak. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal tájékoztatója szerint ebben a kategóriában többféle típusú, de hasonló funkciójú gépek szerepelnek.
(figyelsz, Cicvarek?)
Az Eurostat adataiból az nem derül ki, hogy az egyes országok pontosan hány darab és milyen típusú gépet szereztek be, az viszont igen, hogy az adott csoportban összesen hány kilogrammnyi árut exportáltak és importáltak, és ezekért mennyi pénzt fizettek."

Idén február-június közti időszakban
"Németország a magyar mennyiségnél közel kétszer nagyobb össztömegű (1014,3 tonnányi) eszközt szerzett be kevesebb, mint a magyar ár tizedéért (30,7 millió euróért).
Hollandia is nagyobb össztömegű (582,3 tonnányi) eszközt szerzett be, azonban ezért kevesebb, mint a magyar ár harmincadát (13,7 millió eurót) fizették ki.
Olaszország közel ugyanakkora össztömegű (551,8 tonnányi) eszközt vásárolt, mint Magyarország, ezért azonban kevesebb, mint a magyar ár tizedét fizették."

Tehát az általam tegnap adott 2. linken
egy alapos, grafikonokkal is szemléltetett NEMZETKÖZI összehasonlítást lehet megnézni.
A NEMZETKÖZI összehasonlításhoz az EUROSTAT adatait használták. "Az Eurostat adataiból viszont
az nem derül ki, hogy az egyes országok pontosan hány darab és milyen típusú gépet szereztek be, az viszont igen, hogy az adott csoportban összesen hány kilogrammnyi árut exportáltak és importáltak, és ezekért mennyi pénzt fizettek."
Na ezért szerepel a NEMZETKÖZI összehasonlításban kg és tonna.
Felfogtad, Cicvarek?

Ha csak a MAGYAR beszerzések érdekelnek,
akkor nézd meg az általam tegnap adott 1. linken
https://tldr.444.hu/2020/08/26..
olvasható cikket,
benne IGEN RÉSZLETES adatokkal, számokkal, típus-megnevezésekkel, szerződésekkel, stb.

Szóval, Cicvarek,
ezzel a krumplis hasonlattal már ez a szerencsétlen Menczer is csúnyán beégett,
muszáj volt most neked is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés