Szijjártó dicsekszik

2020. augusztus 27. 7:23

Donáth Anna
Facebook
Újabb fideszes politikusról derült ki, hogy a polgárokat és beosztottjait is alattvalóként kezeli.

„»Szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza.«

Szijjártó Péter külügyminiszter azzal dicsekszik, hogy az ő minisztériumában a járványveszély idején sem engedélyezte senkinek az otthoni munkavégzést. Aki ilyet kért volna, attól »örökre elköszönnek«. Azt is világossá tette, hogy a szakszervezet alapítása is elbocsátással büntetendő cselekmény. Ugyanaz a miniszter, aki ugyanekkor egy magyar milliárdos adriai luxusjachtján ringatózva imitálta a munkát Facebookon.

Mindez pedig nem csak azért fontos, mert egy újabb fideszes politikusról derült ki, hogy a polgárokat és beosztottjait is alattvalóként kezeli. Azért is beszélnünk kell erről, mert a Fidesz politikájának lényegére világít rá, ami ellen a rabszolgatörvény elfogadása óta küzdünk. Kiszolgáltatott dolgozók, hazug és egyenlőtlen szabályok, és mindehhez mérhetetlen hatalmi arrogancia.

Amikor arra kérnek, hogy magyarázzam el, milyen példákra alapozom a magyar jogállamiságról szóló kritikáimat, többek között ezekre az ügyekre gondolok. A közpénzekkel bőven kitömött oligarcha hajóján minden korrupcióellenes elvárásra fittyet hányva nyaralgató miniszter, aki saját alkalmazottjaitól a törvény szerint járó jogokat is elvonja, a nyilvánosságnak hazudik, a vagyonnyilatkozatával összeegyeztethetetlen urizálással pedig képtelen elszámolni. A munkavállalói érdekképviselet évszázadok küzdelmével kivívott joga a dolgozónak – nem a miniszter kegye!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Újabb donátannáról derült ki, hogy fogalma sincs a dolgok mikéntjéről.

Donáth, ha nem érted, kérdezd meg a minisztert, s ne eszkábálj megint pótcselekvés-témát.

Ingyenélés, korrupció, haszontalanság, szemfényvesztés: szakszervezet a neved!

Rohadt névtolvaj.
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés