Karácsony jelentősen emelné a temetkezési díjakat

2020. augusztus 23. 17:48
A főpolgármester húsz százalékkal emelné meg a temetkezések díját.

Az urnasíros temetések árát tizenöt, a koporsósokét pedig húsz százalékkal emelné Karácsony Gergely főpolgármester – állítja a Magyar Nemzet. Mint a lap beszámol róla, eddig évente több száz millió forint hiányt pótolt ki a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetésében a fővárosi önkormányzat, ráadásul a korábbi főpolgármester, Tarlós István öt éven át szinten tartotta a temetkezési díjakat. A változások már októbertől várhatóak, amikor is a Cinkotai temetőben megemelik a temetés díját. A rátemetős sírhely 25 éves használati díja 137.775 forint lesz, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés megszavazza a módosításokat augusztus 27-én. A Magyar Nemzet az információt Kovács Péter, a XVI. kerület polgármesterének Facebook-oldaláról szerezte. Mint fogalmazott, Tarlós István öt évig egyetlen fillérrel sem drágította a temetkezés költségeit, szemben Karácsony Gergellyel, aki egyből egy húsz százalékos emeléssel indítja hivatali idejét. „Szerintetek megszavazzam? Várom a javaslatokat (csak kulturáltan)” – tette fel ironikusan a kérdést Kovács Péter.

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere is közösségi oldalán keresztül tájékoztatta a IV. kerület lakóit a várható módosításokról. „A Megyeri temetőben is brutális emelés jön” – tájékoztatta a lakosokat Wintermantel. „Milyen érdekes, az elmúlt öt évben erre nem volt szükség, az előző vezetés 2014 óta nem emelt díjat. A baloldal mindig csak áremelésben tud gondolkodni” – tette hozzá.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az ATV Híradónak nyilatkozott is az áremelésekkel kapcsolatban. Mint fogalmazott, az emelésre azért van szükség, mert az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárd forinttal kellett kipótolni a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését. „Ez azt jelenti, hogy minden egyes temetéshez a fővárosiak a közös pénzükből 34 ezer forinttal járultak hozzá, mert ekkora kompenzációs igénye volt a temetkezési intézetnek” – jelentette ki Kiss. A főpolgármester-helyettes azt is kiemelte, hogy ugyan 58%-os emelkedés mérhető a temetői alkalmazottak bérében, de még így is nehéz találni dolgozókat, hiszen a jelenlegi fizetés is alacsony.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kivételezetteknek jár a temető, a lakótelepi proliknak, a balliberális elit szavazóbázisának elég a jeltelen tömegsír, az új 301-es.....

ezeknek mar meghalni se erdemes

A 301-est szimbolikusan értelmeztem, karácsony, a balliberális elit a fővárosi embereket, prolikat, az őket megszavazó embereket legszívesebben jeltelen sírba temetnék, csak a szavazatuk fontos........tisztelet a hősöknek.

Ha ezek kormányra kerülnének - nem fognak, hála Isten -, akkor már látható itt is újra a "szokásos" módszerük / ismerjük 2002-2010 közötti regnálásukból is / -: mi jól dolgozunk - hazudják -, de a nép is vegye ki a részét a terhekből. Meg sajnos így, meg sajnos úgy. Meg mi jót akartunk, de...stb. stb. Ócska népnyúzók! Nehogy szavazz rájuk, inkább láss át a szitán, a tehetségtelen-aljasok szitáján!

Így is van, aki hazaviszi az urnát. Most majd többen teszik ezt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés