Gurul a gyógyszer

2020. augusztus 15. 7:45

Németh Péter
Népszava
Márki-Zaynak nem gurult el a gyógyszere.

„Egy Európai Unióhoz tartozó országban végül is – reméljük – nem lehetséges megtenni mindazt, amit Minszkben; egy uniós országban egyelőre csak tisztelni lehet a diktátorokat, egyes fogásaikat ellesni és átvenni. De egy uniós országban is át lehet írni úgy a törvényeket, hogy azok szűkítsék az ellenzék mozgásterét, be lehet kebelezni a nyilvánosság közel kilencven százalékát, a kormány szolgálatába lehet állítani minden olyan intézményt, amelynek éppenséggel a törvényesség felügyelete lenne a dolga.

Magyarország ma itt tart; több lépésre a belarusz diktatúrától, de kilométerekre a demokráciától. Az irány pedig annak a néhány lépésnek a megtétele, nem pedig a kilométerek leküzdése. Ezzel együtt: Márki-Zaynak nem gurult el a gyógyszere. Bármit állítson is a Fidesz, az emberek többségének elege van ebből a hatalomból. Nem akarják, hogy mindent Orbán és emberei happoljanak el, nem akarnak Kleptokráciában élni. Pedig tudják, hogy abban élnek, csak azt nem, mikor és hogyan lehet ennek véget vetni. Vége lehet-e barátságos, mondjuk így: októberi körülmények között. Kleptokráciának ugyanis olyan kormánya van, amely kreatívan reagál az eseményekre, pontosan tudja, hogy Márki-Zay nem beszél zöldségeket: ha az ellenzék képes egy az egyben felállni a Fidesszel szemben, akkor bizony Orbánék gyógyszere fog messzire gurulni. Próbáljuk elhinni, hogy ezzel szemben nem az lesz a megoldás, hogy bezárják a gyógyszertárakat. Vagy a Márki-Zayokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elegünk van az 5000 belvárosi hatalmából.

Válaszok:
Teknős | 2020. augusztus 15. 9:01

"Bármit állítson is a Fidesz, az emberek többségének elege van ebből a hatalomból. Nem akarják, hogy mindent Orbán és emberei happoljanak el, nem akarnak Kleptokráciában élni. Pedig tudják, hogy abban élnek"
Ezt nevezik a valóság helyett virtuális valóságnak.
"A virtuális valóság egy olyan technológia, aminek segítségével egy másik világban érezheted magadat. Nézelődhetsz az óceán mélyén, vagy átélhetsz egy zombi apokalipszist. A kezedben levő kontrollerek segítségével megérintheted a virtuális tárgyakkal, felveheted és eldobhatod őket. A kontroller fegyverré is alakulhat, amivel úgy kell célozni, mint egy igazi pisztollyal."
A magyar - és a nemzetközi bal-lib-zöld oldal - a virtuális valóságra épít, amelynek van náluk előjele, és ez fontosabb mindennél.
Ez az előjel 5 betű a magyar nyelvben, vagy hat:
h-a-z-u-g, vagy
h-a-z-u-d-j.
A hazugságot tedd valóságossá, legalább a választások napjára.

A legnagyobb csapatot is legyőzik, ez törvényszerű.
Azonban a politikában a győzelem hazugságparádéval is megszerezhető és ez a veszély erősen fenyeget.
Jelenleg van esély a bal-lib hazugságra épülő győzelmére, amit mindenképp el kell kerülni.
Még egy idióta erőt vezető pozícióban Magyarország már nem bír ki összeomlás, végleges összeomlás nélkül.
Idióta uralom Magyarországon: 1918-1919, 1947, 1956, 1982, 1994, 2002-2010.
Ez eddig hat.
A hetedik lenne a vég.

" Nem akarják, hogy mindent Orbán és emberei happoljanak el, nem akarnak Kleptokráciában élni."
Hülye az, akinek nincs meg az évi százmilliója!

Ez egy általános ellenzéki közhely a "kleptokráciáról". A német rádióban a szocdemek is állandóan erről zríkolnak. A polgár úgysem tud utánajárni a tényeknek...

Igen, ezt a mondatot, akár egy politikai mozgalom jelszavának is lehetne választani. Az idióta balliberálisok képtelenek rájönni, hogy amíg nem számolják fel ezt a stupid társaságot, addig az egyetlen esélyük, a külföldi intervenció. Mondjuk az nem kis esély, hogy rothadjanak meg!

Csak halkan jegyzem meg, hogy igen, ez a siker kulcsa, és hogy ebből is látszik, hogy hazudtok reggel, éjjel, meg este, meg minden hullámhosszon és média platformon.
nem azért nem nyertek, mert az Orbán diktátor, hanem azért, mert nem mondjátok el, hogy mit akartok csinálni. És azért nem hazudtok a pofánkba, mert nem akartok, hanem azért, mert az EU parlamentnek hála, már nem tudtok a pofánkba hazudni. Mert azt az európai barátaitok vennék rossz néven. Ti pedig őket szolgáljátok, nem a magyarokat!
Így hát marad az O1G. Ami nekünk nem elég.

A magyar gazdaság bekebelezése lenne a cél, mert ha az a liberális irányzat befolyása alá kerül, akkor már szovjet módra diktálhatnak. Ez a lényeg, és ha ezt nézem, akkor inkább Mészáros és társai, mint a baloldali csicskák, akik külföldi megbízóiknak dolgoznak. Ezt már megtapasztaltuk negyven év alatt.

Igen, de egy fuggetlenobjektiv lakajmedia propagandista cikkét olvashattuk.
Aki lázít!

Lehet, hogy ezért nem vették be az összefogásba?

Az usa-ban faragták...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés