A jövő héten a selejtezőkkel már megkezdődik az új nemzetközi kupaszezon

2020. augusztus 15. 07:16

Az ellenfelek mellett idén a koronavírus jelentette utazási kihívásokkal, vagyis korlátozásokkal is meg kell küzdeni.

2020. augusztus 15. 07:16
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„A tegnapi gyilkos 8-2 után négy meccs még hátra van a jól elnyúlt Bajnokok Ligája-szezonból, ugyanakkor a magyar csapatok számára jövő héten a selejtezőkkel már megkezdődik az új nemzetközi kupaszezon. 

Az ellenfelek mellett idén a koronavírus jelentette utazási kihívásokkal, vagyis korlátozásokkal is meg kell küzdeni, ezért a jövő héttől egy világos protokollt léptetünk életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatok számára. 

1. Zöld országok esetében nincsen kérdés.
2. Ha viszont egy magyar csapat sárga vagy piros országból tér haza, akkor hazaérkezés után valamennyi játékosának, edzőjének és stábtagjának két teszten kell átesnie 24 óra különbséggel. A tesztek eredményéig a játékosok, edzők és stábtagok csak az otthonuk és edzéseik helyszínei között közlekedhetnek. Csütörtöki idegenbeli kupameccsel számolva tehát pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan és addig edzést sem kell kihagyni. 
3. Ha pedig sárga vagy piros országból jön csapat Magyarországra játszani, akkor azt írjuk elő, hogy minden hozzánk érkező játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, az elmúlt öt napból származó negatív teszttel, melyek között legalább 48 órának el kell telnie. 

Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bulvár Viktor
2020. augusztus 15. 13:39
A külügyminiszterem: https://index.hu/mindekozben/poszt/2016/01/17/most_bekukkanthat_szijjarto_peter_gyerekszobajaba/ Büszke vagyok rá! Az egyik legügyesebb ánuscsiklandozóm!
Parm
2020. augusztus 15. 09:10
Hát, hogy neked is pont a foci a legfontosabb probléma, amiről nyilatkozni kell, bazmeg... Annyira szomorú és lehangoló ez.
BőröndÖdön
2020. augusztus 15. 08:44
Már Robokuty is ért a focihoz...vagy csak nyalja a gazdi seggét...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik