„A CDU elárulta a kereszténységet” – 43 év után kilép a pártból Merkel hangos kritikusa

2020. augusztus 14. 8:01
„Angela Merkel kancellár a korszellem farvizén a baloldalra irányította a pártot, és minden értéket feláldozott a hatalom oltárán” – írja Eugen Abler, aki szerint a párt elárulta a „C”-t, vagyis a keresztény értékeket. A CDU veterán vidéki politikusa Merkel hangos kritikusa volt, eddig bírta régi pártjában.

Eugen Abler, a CDU 68 éves politikusa úgy döntött, kilép a német Kereszténydemokrata Unióból.

Abler küldöttként rendszeresen részt vett a CDU pártgyűlésein. A háromezer főt számláló Bodnegg község önkormányzati politikusára, mint Merkel egyik leghangosabb kritikusára, már a Washington Post is felfigyelt 2015-ben.

Igazán ismertté akkor vált, amikor 2018 decemberében a CDU hamburgi pártgyűlésén élesen nekiment a kancellár asszonynak. Akkor

az ENSZ migrációs paktumának aláírását egyenesen hazaárulásnak nevezte.

„Azzal, hogy újabb kultúraidegen menekülteket és illegális bevándorlókat hívunk be, életmódunkat és az otthon érzetét tesszük kockára” – fogalmazott a pártgyűlésen Abler.

A migrációs politika mellett kritizálta a német abortuszpolitikát és az azonos nemű párok házasságának intézményét is. Beszéde után nem kapott tapsot, a legtöbben csak a fejüket csóválták.

Ablernél úgy tűnik, most telt be a pohár: terjedelmes nyilatkozatban tette közzé, hogy

elhagyja a „keresztény értékeit eláruló CDU-t”,

kilép a pártból, a következő közleményt megfogalmazva.

*

„Nem volt könnyű meghoznom a döntést, hogy kilépjek a CDU-ból. A párt, amelybe 43 évvel ezelőtt beléptem, és amelynek a hosszú évek alatt mint a CDU egyik helyi szervezetének, valamint alapértékekkel és alapvető kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának elnöke, kerületi elnökhelyettese, a CDU kerületi végrehajtó bizottságának tagja, a kerületi tanács CDU képviselőcsoportjának tagja, delegált a párt valamennyi szintjén, valamint az »Arany Feketekolbász« kitüntetettjeként elkötelezett tagja voltam, teljesen megváltoztatta az arcát. A keresztény értékek egyáltalán nem játszanak már szerepet!

A CDU döntéshozói évek óta mindent bevetnek azért, hogy a jövőben a Zöldekkel köthessenek koalíciót szövetségi szinten. A Zöldek a ’68-as generáció gyermekei, akik a tradicionális családmodell szétzúzását tűzték zászlajukra.

Hogy ez a hatalmi konstrukció felálljon, a CDU súlyos árat fizet. A »C« elárulásának súlya nagy, és hosszútávú egzisztenciális következményekkel jár. Ha jobban megnézzük, a legőszintébb és következetesebb az lenne, ha a CDU lemondana a »C«-ről!

Hogy megindokoljam a lépésem: a hosszú ideig pártelnök Angela Merkel kancellár a korszellem farvizén a baloldalra irányította a pártot, és minden értéket feláldozott a hatalom oltárán. Konzekvensen elszakította a CDU-t a gyökereitől, a korábban értékorientált CDU központi programpontjait hajította le a fedélzetről, kioltva ezzel a »C« által adott fényt.

Mint témákat megemlíteném itt a gender-ideológiát, az azonos nemű párok örökbefogadási jogát, az életvédelmet, a gyermekek korai szexualizációját és a harmadik nem bevezetését. Már arról szól a diskurzus, hogy alapszervezeti szintre emelnék a párton belül, és kezdeményezési jogkörrel ruháznák fel a Leszbikusok és Melegek Unióját. A CDU Szerkezeti és Alkotmányos Bizottsága nagy többséggel szavazta meg ez utóbbit, és meg van róla győződve, hogy »ez egy fontos lépés egy hitelesebb néppárt felé«. A legfrissebb hozzászólók között Friedrich Merz és Markus Söder szintén emellett foglaltak állást. Söder egyenesen »visszamaradottnak« és »helytelennek« tartja az egyneműek házasságának elutasítását. A fent megnevezett összes téma ellentétben áll a keresztény tanítással, és ezzel a »C«-vel is a párt nevében.

Míg a Leszbikusok és Melegek Uniójának, amely 500 tagot számlál, a párt minden szintjén vannak támogatói, addig az Értékek Uniójától, egy 4500 főt számláló konzervatív alszervezettől megtagadják, hogy megkapja az alapszervezeti vagy egyesületi státuszt!

A fent említett okokból nagy aggodalommal tekintek a CDU által támogatott közös európai adósságvállalásba való beleugrás, a migrációs politika messzire kiható negatív következményei és az energetikai fordulatba való valódi terv nélküli belevágás elé, a legmagasabb energiaárakkal Európában!

A baloldali trendre és fatális következményeire több szövetségi pártgyűlésen is felhívtam a figyelmet és megállapítottam: »A konzervatívok elvesztették otthonukat a CDU-ban«. A hazátlanságnak ez az érzete engem is elfogott. Aki a régi CDU értékei mellett maradt, ma már a politikai spektrum jobbszélén találja magát. Aki a baloldali politikai spektrum pozícióit, különösen a zöldekét veszi át az értékvitákban, az elárulja a »C«-t és a dekadencia kengyeltartójává válik. Oly sokszor követeltem: »Amin az áll, hogy CDU, abban CDU-nak is kell lennie«. Többé nem ez a helyzet.

Nem tudom tovább támogatni a CDU ezen kurzusát, és ezennel bejelentem kilépésemet!

Gondos mérlegelés után ez az egyetlen módja annak, hogy ne legyen rossz a lelkiismeretem, amikor »a tükörbe nézek!« »Mindennek megvan a maga ideje.« Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a tagoknak, akik megajándékoztak bizalmukkal és támogattak engem. A CDU-nak csak ennyit mondhatok: fordulj meg, és valld meg a »C« lelkületét, vagy mondj le a »C«-ről!”

*

Nem jelentett meglepetést Eugen Abler kilépése

A ravensburgi CDU-nál

nem jelentett meglepetést Abler távozása.

„Ez az ő alapdilemmája volt, amelyet újra és újra felvetett" – mondja Axel Müller, a Bundestag ravensburgi képviselője. „Nem akarom kizárni, hogy a CDU megváltozott volna, de egy néppárt a társadalmi folyamatoknak van alárendelve, ezeknek nem tud ellenszegülni. Eugen Abler vissza akart fordulni ezen az úton, és mi ezt nem kínálhattuk neki” – nyilatkozta Müller.

Ablert a CDU jobbszéléhez szokták sorolni. „Vannak egyes pozíciók, amelyeket az AfD elfoglalt a CDU-tól, és amelyeket én is jónak találok. Az AfD radikális elemeihez azonban nem szeretném, ha közöm lenne” – nyilatkozta Abler a Schwäbische Zeitungnak, és

kizárta annak lehetőségét, hogy valaha belépne a radikális német pártba.

„Ez olyan, mint egy kapcsolatban. Ha az ember hosszú idő után elválik a párjától, nem keres egyből új társat. Először nyugalomra van szüksége” – írta körül a szituációt. Christian Natterer, a párt helyi elnöke hosszan elbeszélgetett Ablerrel a döntés előtt, igyekezett maradásra bírni. „Sajnos nem sikerült”.

Továbbra sem hagyja ott a politikát Abler

Nem veszítette el elkötelezettségét a politika iránt a német politikus. Bodnegg községi tanácsában is megtartja székét, tagja a Kolping családnak és a Kereszténydemokraták az Életért Egyesületnek. „Ehhez nem kell párttagnak lenni” – véli. Ezen felül a 68 éves politikus júliusban YouTube-csatornát is indított, Klartext Abler címmel, itt a véleményét fejti ki az aktuális eseményekről, folyamatokról.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cdu-nak muszlim tagozata is van.
Ezt hogy tették elfogadhatóvá.....

Mi keresztények már régen tudjuk, hogy a CDU minden csak nem keresztény. Mivel a balliberális ügynök, Merkel, a baloldalra csavarta át a CDU-t a sikeren felbuzdulva, a balliberálisok az európai keresztény értékek felszámolásába fogtak bele. Eséllyel és félő, hogy sikerrel. Hiszen a katolikus egyház feje is balliberális vagyis kommunista befolyás alatt áll.

És igen, Abler úr is végignézte Merkel munkáját. Ahogyan sok társa is.

Becsületes politikus, aki a pártja lelkiismerete volt.

Ebben a kérdésben nem te vagy a mérvadó.

"...nem pedig a már/még meglévő európai azonosságtudatunk szétbombázását, tönkretételét! "

Pontosítsunk: nem pedig a diktatórikus módon ránk erőszakolni kívánt "azonosságtudat" tönkretételét. Ilyen "azonosságtudatot" erőszakoltak ránk negyven évig, az sem sikerült. Nincs közös európai identitás, úgy főleg nem lesz, ha a mára már naponta gyártott abnormális identitásokat akarják a nemzeti identitások rovására az európai identitás alapjává tenni. Ami közös európai identitást jelentett, az a kereszténység volt, de ezt már az európainak szánt alkotmányból is kihagyták.

Még nem hallottam politikustól ennyire tisztán és világosan
megfogalmazni az értékek elvesztésének folyamatát. Tökéletes látlelet
ez egy tökéletlen politikai bagázsról.

"Arany Feketekolbász"

Sok hülye kitüntetésnevet hallottam már, de ez egy pillanat alatt
felszökkent a dobogó csúcsára.

,,Egyébként a CDU se csinál mást, mint anno a Fidesz: nyerni akar, és a fazont ehhez szabja. ,,

Na ja!
Nem csinált mást!
Akkor mégis miért más lett az eredmény?

Haladj te is a formális logika szerint és az igazat írjad az európai háborút szerető népekről:
Az 1480 és 1940 között az európaiak által vívott háborúkban a következő volt a fő résztvevők aránya, az európai militaristák rangsora:
Angolok 28 (EU)
Franciák 26 (EU)
Spanyolok 23 (EU)
Oroszok 22
Osztrákok 19 (EU)
Törökök 15
Lengyelek 11 (EU)
Olaszok 9 (EU)
Svédek 9 (EU)
Németek 8 (EU)
Hollandok 8 (EU)
(Forrás: Keeling: Gruesome Harvest (Borzalmas betakarítás), 1992, 131.old.)

Hát, szerintem a Horn kormány bukásához hozzájárult az, h. elkezdtek tárgyalnia szlovákokkal, h. mégis...

Volt egy utólsó, nagy vízlépcső elleni tüntetés a Parlament előtt, sok ismerős arccal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés