A diktátor nálatok van

2020. augusztus 14. 19:04

Ahogy most a Lukasenka-rezsim vereti a rendőrséggel az ottani ellenzéket, pontosan úgy verette 2006-ban az akkori magyar hatalom a magyar ellenzéket.

2020. augusztus 14. 19:04
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Facebook

„A hazai balliberális média jóformán jobban hibáztatja a jelenlegi magyar kormányt a belorusz rendőri erőszakért, mint 2006-ban az akkori magyar kormányt a budapesti rendőrterrorért.

Akkor az Index azzal a humorosnak szánt címmel tudósított a budapesti eseményekről, hogy "megdőlt a könnygázrekord”, most viszont olyan értelmezést igyekeznek kialakítani, mintha az Orbán-kormány lenne felelős a minszki eseményekért. "Rátolják" a belorusz erőszakot a magyar kabinetre, hogy erősítsék a »diktatúra-narratívát«.

Van azonban a képletnek egy egyszerűbb megoldása is. Megmondjuk, mire hasonlít a belorusz hatalom békés tüntetőket agyba-főbe verő rendőri brutalitása? A 2006-os budapesti karhatalom azonosítószám nélküli gumilövedékes-kardlapozós brutalitására. Ahogy most a Lukasenka-rezsim vereti a rendőrséggel az ottani ellenzéket, pontosan úgy verette 2006-ban az akkori magyar hatalom az akkori magyar ellenzéket.

A két dolog dinamikája egy és ugyanaz. A képlet ilyen egyszerű. Ha "belorusz példára" ellenzéki tüntetőket verető diktátort keresnek Magyarországon, akkor azt pofonegyszerű megtalálni. Épp most jelentette be az összes demokratikusfüggetlenellenzéki párt, hogy együtt indul vele a 2022-es választásokon.

Szóval ha a Momentum meg a többi izé szolidáris a megvert belorusz ellenzékkel, akkor nyugodtan átvonulhat tüntetni a DK egyik helyi irodájához, vagy egyenesen fel a Szemlőhegyre. A történelem ugyanis furamód ismétli önmagát, és valami rossz karma miatt a magyarokat lövető-verető kommunista vezetők ott szokták meghúzni magukat.

A gyülekezési jog magyarországi gyakorolhatósága Orbán Viktor valamennyi kormánya alatt példamutató volt, nemcsak a baloldali kormány alatti gyalázatos jogtiprással, hanem bármely európai országgal összehasonlítva is. Ez szemben áll az elfogadhatatlan belarusz valósággal. De a fehérorosz Lukasenkót szidni és a magyar Lukasenkóval (Gyurcsány Ferenccel) összefogni egyidejűleg hitelesen nem lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2020. augusztus 16. 15:49
Azért az baromira nem megy, hogy miközben a FIDESZ az egész 2006-os történéseket Gyurcsány nyakába akarja varrni, addig az elemi felháborodás tör ki belőlük, amikor a FIDESZ-t "bele akarják keverni". Tényleg eldobom az agyam, hogy ennyire csőlátásúak. Kb. annyira "nem bizonyítható" a FIDESZ szerepe 2006-ban, mint a Kubatov-listákban, az NVB előtti verőlegények esetében, Tiborcz Lőrinc csodás meggazdagodásában, vagy a "független intézményeken" keresztüli jog általi jogfosztásokban. Arról beszélni pedig, hogy a ballibsi tábor vet alá mindent a német érdekeknek, akkor, amikor a neokomcsi tábor vezére, Orbán milliárdokkal tömi még a járványhelyzetben is a német multikat, már a röhej kategória.
koronaszepe
2020. augusztus 15. 10:53
10 év kétharmad jelzi, hogy nincs itt semmi látnivaló, a 2006-os esemény is csak olyan mint a polgári Magyarország eszménye. Politikai termék...
koronaszepe
2020. augusztus 15. 10:51
https://hvg.hu/itthon/20200813_Fidelitas_IKSZ_feherorosz_eroszak
Nuttika
2020. augusztus 15. 09:35
Ő elég demokratikusan könnygázazott és verette a tüntetőket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik