A diktátor nálatok van

2020. augusztus 14. 19:04

Alapjogokért Központ
Facebook
Ahogy most a Lukasenka-rezsim vereti a rendőrséggel az ottani ellenzéket, pontosan úgy verette 2006-ban az akkori magyar hatalom a magyar ellenzéket.

„A hazai balliberális média jóformán jobban hibáztatja a jelenlegi magyar kormányt a belorusz rendőri erőszakért, mint 2006-ban az akkori magyar kormányt a budapesti rendőrterrorért.

Akkor az Index azzal a humorosnak szánt címmel tudósított a budapesti eseményekről, hogy "megdőlt a könnygázrekord”, most viszont olyan értelmezést igyekeznek kialakítani, mintha az Orbán-kormány lenne felelős a minszki eseményekért. "Rátolják" a belorusz erőszakot a magyar kabinetre, hogy erősítsék a »diktatúra-narratívát«.

Van azonban a képletnek egy egyszerűbb megoldása is. Megmondjuk, mire hasonlít a belorusz hatalom békés tüntetőket agyba-főbe verő rendőri brutalitása? A 2006-os budapesti karhatalom azonosítószám nélküli gumilövedékes-kardlapozós brutalitására. Ahogy most a Lukasenka-rezsim vereti a rendőrséggel az ottani ellenzéket, pontosan úgy verette 2006-ban az akkori magyar hatalom az akkori magyar ellenzéket.

A két dolog dinamikája egy és ugyanaz. A képlet ilyen egyszerű. Ha "belorusz példára" ellenzéki tüntetőket verető diktátort keresnek Magyarországon, akkor azt pofonegyszerű megtalálni. Épp most jelentette be az összes demokratikusfüggetlenellenzéki párt, hogy együtt indul vele a 2022-es választásokon.

Szóval ha a Momentum meg a többi izé szolidáris a megvert belorusz ellenzékkel, akkor nyugodtan átvonulhat tüntetni a DK egyik helyi irodájához, vagy egyenesen fel a Szemlőhegyre. A történelem ugyanis furamód ismétli önmagát, és valami rossz karma miatt a magyarokat lövető-verető kommunista vezetők ott szokták meghúzni magukat.

A gyülekezési jog magyarországi gyakorolhatósága Orbán Viktor valamennyi kormánya alatt példamutató volt, nemcsak a baloldali kormány alatti gyalázatos jogtiprással, hanem bármely európai országgal összehasonlítva is. Ez szemben áll az elfogadhatatlan belarusz valósággal. De a fehérorosz Lukasenkót szidni és a magyar Lukasenkóval (Gyurcsány Ferenccel) összefogni egyidejűleg hitelesen nem lehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a jobbradikális társaság, az most a szövetségesetek . És rosszul emlékszel, tucatjával fogtak el 13-14-15 éves gyerekeket és vertek össze. Térdeltettek és műanyag bilinccsel kötözték össze a kezüket!És igen megvertek 70 éves nőket és öregeket is. Sőt, országgyűlési képviselőt is, akit még ki is gúnyoltak!

Hazudsz, mint mindig. Gyerekeket, nőket, öregeket, vertetek össze, börtönöztek be, parlamenti képviselőt, akit másnap még ki is gúnyoltatok, nézz utána, Bástya, te vagy nagyon hülye vagy, vagy egy oltári nagy hazudozó!

De odamentek és a balliberális kormányzat egy szállal sem volt különb, mint Lukasenka rendőrsége.

Volt ugye az LMP, és pláne volt az ún. Jobbik. Hol is állnak most?

Indult legutoljára a Momentum, azzal, hogy Gyurcsány soha, MSZP-DK soha, hogy közép, hogy "harmadik út". Hol is állnak most?

Mitől is beszélünk?

Közünk nincs Lukasenkához, Minszkhez, Belaruszhoz.

Ti viszont azzal a Gyurcsány Ferenccel és pártjaival (MSZP/DK) fémjelzett egységfrontot támogatjátok, és akarjátok visszaszavazni a hatalomba (ebben a fenenagy diktatúrában, hehe...), amelyik 2006-ban nagyon is hasonló módon vezényelt rendőrterrort az ellenzéki megmozdulások ellen, mint amit most oly ékes szavakkal elítélnek. Tette mindezt egy EU-s tagállamban...

Hazudsz! Bizony gyerekeket is megvertek, gyors kötözővel hátrakötötték a kezüket és térdeltették őket a fal előtt. Másnap reggel pedig futószalagon gyártották a letartóztatási végzéseket, előre kinyomtatva. Gyerekeket hangsúlyozom. Ami pedig Révész Máriuszt illeti. Szó sem volt hőzöngő tömegről. Senki sem volt a közelében csak rendőrök. Magasra feltartva a képviselői igazolványát ment oda a rendőrökhöz, akik egyszerűen leütötték és a földön is magatehetetlenül rugdosták. Hazudsz, mint minden balliberális!

Szóval nem ugyanaz a műfaj! A rendőrség rátolta a jobbikosokat a fidesz nagygyűlésről távozó emberekre. gyerekekre, nőkre és idősekre!. Lovasrohamot indított rájuk, úgy, hogy nem engedte őket eltávozni a z ünnepi nagygyűlés résztvevőit és van pofád azt állítani, hogy tömeget oszlattak! Nem barátom, sportból, a napokig feltüzelt rendőröket ráuszították a békés ünneplőkre. A szövetségeseitek meg segédkeztek hozzá! ők voltak az ürügy az ártatlan emberek összeverésére!

Aham! Fogjuk be a pofánkat, Fletó, az ellenzék vezére csak vert, amikor lőhetett is volna! Tényleg!

Alapkérdés.

Természesen nincs rá válasz.

Elképesztő a párhuzamos valóságod....Még sosem jutott eszedbe, hogy a zorbántakaroggyból egy pillanatra kitekints és szétnézz magad körül?...tudod...a valós valóságban?... amiben valójában élünk?

Hazudsz, reggel, éjjel, meg este!

A fideszes szervezők csak szembesültek azzal, hogy bizonyos irányok felé nem lehet elmenni, ezért úgy gondolták, hogy egy másik irányból biztosan el lehet. Mert nem tudták, hogy a rendőrök sehonnan sem biztosítanak elvonulást a fideszeseknek. Nagy különbség!
De kétségtelen, ha kiemeltek- ahogyan szoktátok- bizonyos részeket a szövegből, akkor olyan olvasata lesz, amilyet ti szántok neki!

Igen és a rádió udvarán bizony gyerekek is térdeltek órák hosszat, akiket ugyanúgy ütöttek és vertek, mint a felnőtteket! Bástyaelvtárs, mint jó kommunista persze átírja a múltat!

A történetben az ártetlen emberek a fidesz szavazói voltak, a provokátorok a jobbikosok, akik ma a baloldalon választási szövetségben vannak az akkori kormánypártokkal és a ballib derékhad tudtával és jóváhagyásával fejlesztették a demokráciát.
Ma a demokrácia csak annyit jelent, hogy a balliberális vagy kommunista érzelmű embereknek jár a hatalom. Ahogyan a szólásszabadság is csak annyit jelent, hogy szabadon elmondhatod a véleméynedet, ha az megegyezik a balliberális vagy kommunista véleményekkel!

Tegyük fel, hogy igazad van! Feltételezve, de el nem fogadva.

Elárulnád, hogy a rendőrök akkor mi a fenét csináltak? Mint az állatok, akik se írni, se olvasni nem tudnak - gondolok itt Révész Máriusz képviselői igazolványára-és nem is értik az emberi beszédet vadállat módjára estek neki az embereknek!

A történeted akkor sem kerek, ha ezt a verziót tekintjük igaznak- feltéve, de el nem fogadva- bizony a rendőrök viselkedéséből kiderül, hogy szabad kezet kaptak, hogy bárkivel bármit tehetnek, bárkit agyonverhetnek!

Ez nagyon szánalmas! A rendfenntartó erők brutalitását elkenni és rálőcsölni a fidesz aktivistákra éppen olyan, mint engem felelőssé tenni a Kádár rendszer bűneiért! Mindkettő szánalmas, de azért megpróbáljátok!

A fidesz ünneplői nem léptek fel erőszakosan a rendőrökkel szemben, ahogyan Révész Máriusz sem tett mást, mint hogy a rendőrhöz lépett és felmutatta a képviselői igazolványát , erről felvétel van. és rendőr szó nélkül leütötte a képviselőt. A rendőri vezetők hallgatólagos beleegyezését mutatja az azonosítók hiányam ebből logikusan következik, hogy a hatalom részéről előre megfontolt, tervezett megfélemlítés történt. Ahogyan 1956-ban a sortüzeket levezényeltétek, úgy készültetek 2006-ban is rendet teremteni!

A többi csak hazugság!

Hm. Innen indultunk:
"Akkor október 23-án a rendőrség IS, és a Fidesz-gyűlés szervezői IS elkövettek hibákat."

Ja, tényleg fogjuk fel úgy, hogy a :
"Nem lőcsöltem rájuk, csak végig amellett érveltem, hogy a teljes igazsághoz hozzátartozik az, hogy nekik IS van valamennyi felelősségük." megállapítás egyfajta beismerés.

Csakhogy! Nagyon konkrétan a rendőrség nemcsak hibázott, hanem durván bűncselekmények sorozatát követte el. Ahogy a lakott területen 55 Km/h sebességgel hajtó autóst és a rablógyilkost sem hasonlítjuk össze a törvénysértéseik okán, úgy 2006 őszén történtek felelősség megállapításában sem keverjük össze a rendőrség cselekedeteit a szervezők vélt vagy valós hibáival. De te éppen ezzel próbálkoztál meg!

Hm. Innen indultunk:
"Akkor október 23-án a rendőrség IS, és a Fidesz-gyűlés szervezői IS elkövettek hibákat."

Ja, tényleg fogjuk fel úgy, hogy a :
"Nem lőcsöltem rájuk, csak végig amellett érveltem, hogy a teljes igazsághoz hozzátartozik az, hogy nekik IS van valamennyi felelősségük." megállapítás egyfajta beismerés.

Csakhogy! Nagyon konkrétan a rendőrség nemcsak hibázott, hanem durván bűncselekmények sorozatát követte el. Ahogy a lakott területen 55 Km/h sebességgel hajtó autóst és a rablógyilkost sem hasonlítjuk össze a törvénysértéseik okán, úgy 2006 őszén történtek felelősség megállapításában sem keverjük össze a rendőrség cselekedeteit a szervezők vélt vagy valós hibáival. De te éppen ezzel próbálkoztál meg!

Veled ellentétben engem nem fizetnek meg azért, hogy védjem a pártot.
Másrészt pedig teljesen életszerűtlen amit állitasz. Hiteltelen. Bármennyire is igyekszel, belekeverni a fideszt, nem fog menni. Ez azérvelés szánalmas, mint Gyurcsány beszédének átkeretezése.

Nem mindenki, csak azok, akik Német- vagy más ország érdekében cselekednek. Mint pl. Te. Tökmindegy hogy ostobaságból, vagy érdekből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés