Négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest programsorozat

2020. augusztus 13. 16:31
A Zenélő Budapest programsorozat helyszíne augusztus 16. és 30. között a budapesti Várkert Bazár.

A Zenélő Budapest sokszínű kínálata a minikoncertek, interaktív hangszerbemutatók és a mintegy hatvan zenész közreműködésével készült művészfilm mellett a hagyományt folytatva nagykoncertekkel is várja a közönséget. A koncertek programjában az első szerep a folklóré, ezt követi a könnyűzene, a világ tradicionális zenéjét bemutató műsor, végül a klasszikus zenei hangverseny – közölték a szervezők csütörtökön.

A programsorozatban fellép a Vujicsics Együttes, a Soulistic Malek Andreával, az Amadina Ütőegyüttes és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. A koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében jött létre.

Vasárnap délelőtt a Kossuth-díjas Vujicsics Együttes lép színpadra, augusztus 22-én a Malek Andi Soulistic / Gospel formáció lesz hallható, augusztus 23-án a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes 60 perc alatt a Föld körül – tradicionális zenék a világ minden tájáról címmel ad koncertet. Augusztus 30-án este a Zenélő Budapest 2020 programsorozat záróeseményeként a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara népszerű operarészleteket szólaltat meg Farkas Róbert vezényletével.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés