Pénteken szankciókat vethet ki az EU Fehéroroszországra

2020. augusztus 12. 12:10
Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselő összehívta az uniós külügyminisztereket – írta meg a Magyar Nemzet.

Péntek délután, rendkívüli ülésen vitatják meg az Európai Unió külügyminiszterei a Fehéroroszországban történteket, derül ki Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Twitter-üzenetéből. „Sürgős ügyeket fogunk megvitatni kitérve a Kelet-Mediterráneumra, a fehéroroszországi elnökválasztásokra és a libanoni fejleményekre” – fogalmaz Borrell. Az EU várhatóan a Törökországot sújtó, újabb szankciókat tárgyalja meg, de javaslat születhet Minszk megbüntetésére is.

Kedden a külügyi és biztonságpolitikai főképviselő elítélte a fehéroroszországi választásokat, mint fogalmazott a választási folyamat nem felelt meg az elvárt nemzetközi normáknak. „A hatóságok aránytalan és elfogadhatatlan módon alkalmaztak erőszakot a választások estéjén felvonuló tömeg ellen, a fellépés legalább egy ember halálát és sokak megsebesülését eredményezte. Ezreket tartóztattak le, a gyülekezés, a média- és a szólásszabadság elleni fellépés fokozódott” – fogalmazott a spanyol uniós tisztviselő. Több uniós tagállam, Finnország, Lengyelország és a balti államok kedden, Rigában szervezett találkozójukat követően sürgették az EU-t, hogy együttesen lépjenek fel a Fehéroroszországban történt események ügyében – írta a Magyar Nemzet.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

OFF: Emberek, én x-eltem ezt a Tehetetlen Dodó nevét ellopó nicktolvajt. Kérlek, hogy ezt ti is tegyétek meg.
Hsz-ei a béka segge alatti színvolnalon vannak, voltak. Amúgy pedig szar tolvaj.

Amúgy le van szarva az EU, 2006-ban Gyurcsányék agyba-főbe verették a politikájuk ellen tüntetőket, a forradalom 50. évfordulóján, az EU a füle botját sem mozgatta.
Most meg veri magát a sok "demokrata".

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. augusztus 12. 14:22

A fehérorosz választások azt bizonyítják:
a világ egy csúcsra járatott elégedetlenségi szörnyeteggé vált, pontosan azért, mert azzá tették, tudatosan, kik? a jóakaratú filantrópok.
Akikkel csak annyi a baj, hogy se nem jóakaratúak, se nem filantrópok, éppen ellenkezőleg: ahhoz, hogy spekulálni tudjanak, rabolhassanak, az általuk irányított káoszra van szükségük.
Elégedetlen emberek kreálása a médián keresztül, elsősorban a reklámipar titkosszolgálati alkalmazása révén.
Ennek használata bármilyen kormányt taccsra tud tenni hónapok, akár hetek, napok alatt.
Csak rálehessen kenni:
ő, a kormány az oka mindennek.
A saját el.aszott életednek, a sikertelen párválasztásodnak, az arcodba ömlesztett, jobbnál jobb és "neked járó" gyártmányoknak, ami számodra elérhetetlen, merakormány, estébé...

Válaszok:
packó | 2020. augusztus 12. 23:39

nem emlekszem hogy Minszk szankciozott volna tavaly mikor Macron verette a sargamellenyeseket.
miert csak az EUnak van ez a kenyszeres beleugatasa mindenbe ami nem az o dolga?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés