Az LMP elvárja kormánytól, hogy „kezelje felnőttként az embereket”

2020. augusztus 12. 16:10
Az LMP szerint a kormány nem nagyon mutatja meg, hogy miként akar felkészülni az őszi koronavírus-helyzetre.

Az LMP azt várja el a kormánytól, hogy a „mondvacsinált” nemzeti konzultáció helyett azzal foglalkozzon, hogy miként kezelné a koronavírus-járvány második hullámát – mondta Kendernay János, az LMP társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta: az elmúlt napok hírei alapján az látszik, hogy közeleg a koronavírus-járvány második hulláma, a kormány azonban nem nagyon mutatja meg, hogy miként akar felkészülni az őszi periódusra. Kijelentette: az LMP elvárja kormánytól, hogy kezelje felnőttként az embereket, adjon világos tájékoztatást, és készítse fel a lakosságot, a vállalkozókat és az oktatási rendszert, hogy egy esetleges – a tavaszihoz hasonló – leállás esetén mindenki tudja, mire számítson. Hozzátette: bár a kormány hagyományos tanévkezdésre készül, fontos lenne az oktatásban a digitális felkészültség javítása.

Arra kérjük a kormány, hogy tájékoztasson, hogyan készül a következő periódusra, hogyan tudja megakadályozni, hogy felvásárlási láz következzen be – mondta Kendernay János, megjegyezve: azt a helyzetet is jó lenne elkerülni, hogy amit a kormányfő reggel állít, azt este maga cáfolja meg.

Kérdésre válaszolva az LMP társelnöke közölte: a kormány tavasszal folyamatosan késlekedett a járvány elleni intézkedéseiben, amelyek alapvetően a külföldi tapasztalatokat követtek. Ugyanakkor – folytatta – a kabinet ma már saját tapasztalatokkal is rendelkezik, ami alapján tervezhetné az őszi időszakot, így most semmilyen késlekedés nem fogadgató el a járvány kezelését illetően.

(MTI)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyatrácska és szakmaiatlan kis közlemény egy agonizáló pártocskától: a helyzet naponta változik, s ezek meg valamiféle vajákos jövendölést várnának a kormánytól. Amúgy nagyon elhallgattak a konzultációs ívek begyűjtéséről, tehát sejteni lehet, hogy ott is kudarcot vallottak.

Nem lesz "leállás" a tavaszi értelemben sehol a világon.

Úgy tűnik, az LMP van gyermeki szinten, hogy nem érti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés