106 előválasztás a Fidesz legyőzéséhez

2020. augusztus 12. 10:16

Márki-Zay Péter
Facebook
Az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben.

„A Párbeszéd és a Szocialisták után a Jobbik is csatlakozott a 106 előválasztás megszervezéséhez, ami óriási előrelépés az ellenzéki sikerhez. Ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb közös jelölt 2022-ben, akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben.

Az előválasztás a nyílt vitákkal, a jelöltek kampányával növeli az ellenzéki aktivitást, a tudatos választói magatartást, és kiszűri az elfogadhatatlan és esélytelen pártjelölteket, akik nem ismerik a körzetüket, nem dolgoznak a kampányban, hiszen csak veszíteni küldik le őket a pártközpontok - 2018-ban ezt megtanultuk.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében gratulálok a Jobbik döntéséhez és tovább dolgozunk azon, hogy minden párt csatlakozzon az előválasztáshoz, valamint hogy legyen EGY KÖZÖS ELLENZÉKI PROGRAM (ami garantálja, hogy a 2010 utáni korrupció felszámolásával a 2010 előtti korrupció sem tér vissza).

Véleményem szerint az egyetlen KÖZÖS LISTA a legjobb választás - ugyanis ha nem körzetenként egy jelölt, egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista, és egy közös program áll szemben a Fidesszel, akkor még az utolsó pillanatban is módosítani fogják a szabályokat, ellehetetlenítve ezzel az ellenzéki sikert.

(Legnagyobb sajnálatomra technikai okok miatt a borsodi időközi választás előtt már nem tudunk előválasztást tartani, de ott is arra kérjük az ellenzéki pártokat, mihamarabb állapodjanak meg az egyetlen közös ellenzéki jelölt személyében.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Álmodik a nyomor: az októberi választáson is - még balos portálok is elismerték - a Fidesz majdnem kétharmaddal győzött, a parlamenti választások szabályai tükrében, illetve azokra vetítve. Márki-Zay ne beszéljen kétharmadról, mert előtte még sok akadály van: pl. a "Jobbik" kétlistás rendszert akar az ellenzéki oldalon.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. augusztus 12. 11:54

Egészen pontosan úgy fogalmazott, nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns egy biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik ők, ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni. Idézet vége. OV

A kínai vírust Kínában gyártották kínaiak és rászabadították a világra
Ugyanúgy, mint a kínai szintetikus drogokat.

Szóval a 130.000 kínai migráns Magyarországot potenciálisan veszélyezteti.

Például. De arra is, hogy vidéken az ellenzék annyira nem létezik, hogy reménytelen a helyzete, ha a jobboldal jól mozgósít. S mi lesz előbb: miniszterelnöki előválasztás vagy program? Miniszterelnök-jelölthöz ellenzéki pártok által összekotyvasztott program, amit az kénytelen-kelletlen elfogad? Vagy fordítva, egy miniszterelnök-jelölt, akinek semmi köze a programhoz, ami a nyakába akasztanának, pedig ő sajátot szeretne?

Válaszok:
opht | 2020. augusztus 12. 12:43

Ezek szerint ezt egy 54%-os ellenzéki győzelemmel sem fogadnád el?

Egy közös lista, egy közös frakció - mit szólnának ehhez az ellenzéki pártok? Lenne egy arc nélküli marakodó csapat, ahol a pártok nem mutathatnák meg magukat. Kétlem, hogy ez létrejöhet.

Azt azért még megkérdezném, hogy Márki-Zay a közös miniszterelnök jelölt, a közös lista előtt miért nem beszél a közös programról? Gyurcsány még 2018 előtt kijelentette, hogy ellenzéki győzelem esetén káosz lesz, talán előre hozott választás is. A gödi példa is ezt mutatja, ahol a Samsung gyártól várható pénz máris robbantotta az együttműködést.

Miért kéne egy ilyen bizonytalan kimenetelű, az ország számára egyértelműen káros, az eddigi eredményeket veszélyeztető, kiszámíthatatlan, értékelhető programmal nem rendelkező koalícióra szavazni?

1962. május 2. Amszterdam
Benfica 5–3 Real Madrid

1967. május 25. Lisszabon
Celtic 2–1 Internazionale

MI A KÖZÖS ÉS MI A TANULSÁG?
Mindkét esetben a többszörös győztes szupercsapat veszített, a feltörekvő friss erővel szemben.
Bármennyire volt nagy a Real és az Inter, a meccs előrehaladtával párhuzamosan a Benfica és a Celtic lendülete maga alá gyűrte a nagyobb tudást, a sokszor bizonyított klasszist.
De említhetnénk 1954-et is, éppen a világ legjobb csapatának, a magyarnak a bukását a VB-döntőben az offenzívabb és gyorsabb németek ellen.
Ezek a győztesek azonbanúj és egyben pozitív innovációjukkal tudtak nyerni, ami a ballibekről nyomaiban sem mondható el!!!
A futballpályától eltérően a politikában igenis LEHETSÉGES A VALÓSÁG MEGERŐSZAKOLÁSA. Ezért kezdődik a 2022-es magyar parlamenti választásokkal ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS MAGYARORSZÁG történelmében.
Ha a Fidesz, ha Orbán Viktor a megszokott módszerekkel veszi fel a harcot, TÖRVÉNYSZERŰEN EL FOG BUKNI.
Újra jönnek - ezúttal végérvényesen lezárva a történelem magyar fejezetét - a balliberális koalíciónak mondott: anarchista-nihilista-képességhiányos politikai szélhámosok.
1919, 1956, 1982, 1994, 2002-2010 után ami lezárja Magyarországot, mint szuverén nemzetet: vörös-zöld-lila-feltartott középső ujjú: alja csőcselék. Az alja csőcselék, amely nem képes másra, többre, mint az ország immunrendszerének tönkretételére, legyengítésére, folyamatos kifosztogatására.
És ekkor, 2022: Magyarország game over.

Válaszok:
Schollander | 2020. augusztus 12. 18:20

A kérdésre válaszolj, ha lehet.

OFF: Emberek, én x-eltem ezt a Tehetetlen Dodó nevét ellopó nicktolvajt. Kérlek, hogy ezt ti is tegyétek meg.
Hsz-ei a béka segge alatti színvolnalon vannak, voltak. Amúgy pedig szar tolvaj.

"Vagy fordítva, egy miniszterelnök-jelölt, akinek semmi köze a programhoz, ami a nyakába akasztanának, pedig ő sajátot szeretne?"

Ez lesz. Láttunk már ilyet Karácsony jelölgetésénél.

Én is bíztam, nagyon 2002-ben.
Ez jó, de kevés, nagyon.

Különben, Márki-Zay is, meg Hadházy is ezekkel a nyilatkozatokkal nem a valóságról akarnak beszélni, hanem az úgynevezett előválasztásra akarnak lelkesíteni, mozgósítani. Egy érdektelen előválasztás, egy letargikus, mert vereséget szimatoló ellenzéki tömeg halálos lenne a számukra. Ezért kell ilyen irreális számokkal, esélylatolgatással valahogy felszítani a harci kedvet.

Vérprofi rettegtetés.
Gratula.
Így rettegteni csak a szadeszes lánglelkű Mohácsi Vitória tudott...

Ne szerénykedj, ne szerénykedj! Lesz az 100 %-is....... a Fidesznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés