Litván külügyminiszter: Cihanouszkaja biztonságban van Litvániában

2020. augusztus 11. 8:50
Minszkben a második éjszaka telt el a tüntetők és a rohamrendőrök csatájával.

A második éjszaka telt el a tüntetők és a rohamrendőrök csatájával a fehérorosz fővárosban, ahol az elnökválasztás eredménye miatt szabadultak el az indulatok. A litván külügyminiszter kedd reggel közölte, hogy Szvetlana Cihanouszkaja ellenzéki jelölt biztonságban, az országukban van, írja az Euronews.

Szvetlana Cihanouszkaja ellenzéki jelölt a fehérorosz elnökválasztás másnapján tűnt el, miután közölte, hogy a szavazatok újraszámlálását követeli.

„A vezetésnek el kell gondolkodnia azon, hogy hogyan vonuljon vissza a hatalomból é s hogyan adja azt át nekünk békés úton. Eddig ugyanis csak erőszak volt a válaszuk a békés fehérorosz polgárok cselekedeteire” – mondta.

Az angoltanárnőből lett legerősebb ellenzéki elnökjelölt szerint a vasárnapi választást egyértelműen elcsalták. Csapata nem tudta elérni, miután hétfőn távozott a választási bizottságtól.

Aggódott biztonságáért a litván külügyminiszter is, hétfőn este arról írt a Twitteren, hogy hiába próbálta elérni a politikust órákon át, és hogy a csapata sem tudja, hogy merre lehet.

Minszkben a második éjszaka telt el a tüntetők és a rohamrendőrök csatájával. A zavargásoknak egy halálos áldozata is van, az illető éppen elhajítani készült egy robbanószerkezetet, ám az a kezében robbant fel.

(Euronews)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés