A Nemzetközi Migrációs Szervezet bírálta a migránsok visszaküldését Líbiába

2020. augusztus 11. 16:16
A szervezet fellépést sürget a folyamat ellen.

Év eleje óta csaknem hétezer, Európába tartó illegális bevándorlót szállított vissza a líbiai parti őrség Líbiába, ahol a legtöbben zárt táborokba kerülnek, egyeseknek pedig nyoma vész – jelentette a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) kedden. A szervezet azt szorgalmazza, hogy az európai országok sürgősen lépjenek fel az ellen, hogy a migránsokat tömegesen Líbiába küldenek vissza. Az IOM kiemelte, hogy augusztus 4. és 9. között 141 bevándorlót fogtak el a Földközi-tengeren, és vezettek vissza Líbiába.

Közben az utóbbi napokban sokaknak sikerült partot érni Lampedusán: több mint 120 líbiai és tunéziai érkezett hétfő óta az olasz szigetre, ahol 320 migráns tartózkodik a gyűjtőközpontban. Az év eleje óta a Földközi-tengeren keresztül nagyjából 15 ezer bevándorló ért partot Olaszországban. A múlt év ezen szakaszában ez a szám csak 4165 volt – hívta fel a figyelmet az olasz belügyminisztérium. Az olasz hatóságok próbálnak egyre nagyobb nyomást gyakorolni Tunéziára annak érdekében, hogy az észak-afrikai ország lépjen fel szigorúbban az embercsempészekkel szemben.

(MTI)

Fotó: Észak-Afrikából érkeznek Európába igyekvő illegális bevándorlók a legdélebbi olasz sziget, Lampedusa kikötőjébe 2020. augusztus 3-án. A sziget túlzsúfolt befogadóállomásán mintegy 700 migráns tartózkodik. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Titeket is vissza kellene küldeni, ahonnan jöttetek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés