„…fáradt vagyok Európától”

2020. augusztus 10. 8:35

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
Még csak véletlenül sem mutatja azt, hogy mi, itt Európában, immár egy unión belül, igazi közösség lennénk.

„Magam például sosem gondoltam volna, hogy a Gyulai Várszínház idei, immár 57. alkalommal megszerkesztett, méghozzá páratlan tehetséggel összeállított évadjáról s benne a Márai Sándor Napokról nekem egy Cs. K. nevű – magát politikusnak, én meg őt hazaárulónak tartó – magyar uniós képviselő jut majd eszembe. Márpedig így történt.

Írásom címe a Szatmárnémeti Északi Színház előadásának címét s persze Márai egyik kijelentését idézi. Még végig sem hallgattam a nagyszerű összeállítást, máris minden kétséget kizáróan tudtam, Márai, mint annyiszor, ezzel a mondatával is »fején találta a szöget«. Röviden és nagyon pontosan kimondta azt, amit manapság sokan érzünk: fáradtak vagyunk Európától.

Mert Európa elveszi, ellehetetleníti a jóra való törekvéseinket, mert szünet nélkül hazudik, titkolózik, diszkriminál, mert szóban és tettekben is igazságtalan, tele van hátsó szándékkal, s még csak véletlenül sem mutatja azt, hogy mi, itt Európában, immár egy unión belül, igazi közösség lennénk. Mi több, meg is akadályozza az erre való törekvéseinket.

Itt van például fentebb a monogramjával jelzett EP-képviselő, Cseh Katalin, aki a napokban azzal a kétségtelenül eredeti gondolattal kápráztatta el a magyar embereket, hogy az uniótól kérne pénzt a balliberális sajtó számára. Magyarán Cseh még a balliberális ellenzéket is eladná az uniónak. Ha jól értettem, hiszen amúgy Cseh »nem bontotta ki az igazság minden részletét«, ezzel a baloldali sajtó végképp és nyíltan az unió álliberálisainak játékszerévé, irányítottjává válna, hiszen régóta tudjuk, az diktál, aki a pénzt adja.

Hogy az NGO-szervezeteket kívülről pénzelik, már régen nyilvánvaló. Hogy ezzel beleszólnak egy ország politikájába, belügyeibe, méghozzá durván, az is nyilvánvaló. Miként az is, hiszen átéltük, hogy az álliberális és posztkommunista társaság az úgynevezett rendszerváltás után kirabolta, eladósította az országot.

Ám az kissé meglepett, mert úgy látszik, az arcátlanságnak sosem lesz határa, hogy még a baloldali sajtó fenntartását is az európai álliberálisokra bíznák, ha már a hazai baloldal, vörösbáróival egyetemben – egyelőre – nem óhajt a saját nézeteit terjesztő sajtóra költeni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Képzelem soros gyuriról mi lehet a véleményed...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés