Lukasenka ma minden bizonnyal újra diadalmaskodik az elnökválasztáson

2020. augusztus 09. 10:41

A választók az önfejű elnököt teszik felelőssé a recesszióért, az alacsony fizetésekért és a megalázó szintű nyugdíjakért is.

2020. augusztus 09. 10:41
Káncz Csaba
Privátbankár

„Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök, a 65 éves egykori kolhoz vezető, ma minden bizonnyal újra diadalmaskodik az elnökválasztáson. Valóban, az országban 1995 óta nem rendeztek szabad választásokat és mai eseményre még az EBESZ választási megfigyelőit sem hívták meg. A kutyakomédiának számító választás nem leplezheti a tényt, hogy az elnök folyamatosan veszíti el a köznép és az elit támogatását és hatodik elnöki ciklusa borítékolhatóan egy vesszőfutáshoz lesz hasonlatos.

Általános elnyomás nélkül egyre nehezebb lesz hatalmon maradnia, amint a strukturális gyengeségek dominánssá válnak. Az elnök ezzel tisztában van ezért az elmúlt hetekben laktanyákat és kommandós központokat látogatott meg, kinyilvánítva, hogy »nem engedhetik meg« az utcai tüntetéseket. Az üzenet világos az egyre aktívabb és több tízezres utcai rendezvényeket tartó ellenzék és civilek számára: ne merjétek megkérdőjelezni a mai elnökválasztási eredményt!

De ez nem lesz egyszerű mutatvány. Lukasenka nem kapta meg a maximális pontszámot saját népétől a koronavírus járvány kezelése kapcsán: az elnök szerint a járvány csak egy »pszichózis«, amelyet vodkával, traktorvezetéssel és jéghokival könnyedén le lehet küzdeni. Márpedig a 9,5 millió lakosú országban eddig 583-an haltak bele a járványba, és már 68 631 fertőzöttet regisztráltak. A választók az önfejű elnököt teszik felelőssé a recesszióért, az alacsony fizetésekért és a megalázó szintű nyugdíjakért is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igort
2020. augusztus 09. 15:37
Lukasenka ma minden bizonnyal újra diadalmaskodik az elnökválasztáson az eredeti írás címe: Ma megkezdődik a vég a belarusz rezsim számára ez tudatos hazugság?
zakar zoltán béla
2020. augusztus 09. 14:24
0000000000000000000
ElBundi
2020. augusztus 09. 12:05
Csaba, hol léteznek szabad választások? Csaba, hol van a bizonyíték a halálozások kiváltó okára? Csaba, nem gondolod, hogy a fehér-orosz nem orosz, ugye? Csaba, azt sem hiszed, remélem, hogy Putyin tárt karokkal várná szomszédja "demokratizálását" ukrán recept szerint?
Esvány
2020. augusztus 09. 10:50
"Márpedig a 9,5 millió lakosú országban eddig 583-an haltak bele " Akkor nem 9,870-en, mint a nem sokkal népesebb (11.5 millió), de roppant demokratikus Belgimuban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik