Embertelen körülmények között is helytállnak a magyar orvosok Bejrútban

2020. augusztus 09. 21:11

Üvegszilánkok, lángoló házak, zavargások - a libanoni magyar orvosmisszió háborús körülmények között végzi munkáját.

2020. augusztus 09. 21:11
null

A Debreceni Egyetem orvosi karának különleges mentőegysége utazott Bejrútba, hogy segítsen a katasztrófa túlélőinek az ellátásban. A magyar misszió 200 kg orvosi felszerelést is magával vitt, illetve olyan mobil diagnosztikai eszközöket, amelyekkel egy sürgősségi osztályt is fel tudnak kint állítani.

A csapatot a katasztrófa helyszínén borzalmas állapotok fogadták, üvegszilánkok és épületromok közül mentették ki a túlélőket. A mentőegység találkozott a libanoni egészségügyi miniszterrel, majd egy sürgősségi osztályon tartott vizitet. Innen egy katonai mobilkórházba látogattak, miközben a városban zavargások zajlanak, és korábbi állomáshelyükre sem tudnak visszatérni, ugyanis a környék lángba borult a tüntetések nyomán vasárnap estére.

Az orvosmisszió útját itt lehet nyomon követni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. augusztus 10. 08:09
Ki mondta , hogy oda menjenek? Orvoshiány van itthon, vagy mégsem?
annamanna
2020. augusztus 10. 02:08
Nagyon örülök, hogy mentek, de ami azt illeti, nem kapkodták el az indulást. 4-én robbant fel a műtrágya-"atombomba", és 8-án értek oda a magyarok. "Megérkeztünk a szállásunkra Bejrútban (2020.08.08. 02:30)" Gyakorlatilag azonnal indulni kellett volna, és például egészen hajmeresztő, hogy az a nő, akinek a videója bejárta a netet, hogy a menyasszonyi ruhájában fotózkodott a robbanáskor, orvos az USA-ban, csak házasodni ment haza, és semmitől sem zavartatva magát még jól bezabált a robbanás után, aztán visszarepült az USA-ba, és eszébe sem jutott, hogy mi a hivatása. Az amerikai munkáltatója helyében kirúgnám a francba, mert ez hogy fér össze a hippokratészi esküvel? Magyaroknak kell odamenni, mert a libanoni orvosnő nem piszkolja be a kezét holmi elsősegéllyel? Na mindegy, örülök, hogy legalább most már vannak ott magyarok is, az állapotokból kiindulva folyamatosan kell elsősegélyt nyújtani a tüntetések miatt is.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 09. 22:47
Tisztelet!
Akitlosz
2020. augusztus 09. 21:32
Magyar orvosok is segítenek Libanonban előrehozott választásokért tüntetni? Derék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik