3,5 millió forint értékben kelt el a „miniszterelnöki műalkotás”

2020. augusztus 9. 11:51
Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért kelt el egy online árverésen.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért (3,5 millió forint) kelt el egy online árverésen vasárnap. A politikai ciklus című rajz, amely 33 ezer megtekintést és több mint 200 ajánlatot vonzott a Trade Me aukciósoldalon, egy tornádóra emlékeztető figurát ábrázol. A „miniszterelnöki műalkotás” bevételét a Koru Care új-zélandi karitatív szervezet kapja, amely életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy súlyosan fogyatékos gyermekeket segít. A segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt törölni hagyományos nagy adománygyűjtő rendezvényét, ezért – mint Tracey Curran szóvivő elmondta – nagyon is jól jön nekik ez a nem várt segítség.

A Koru Care rendszerint Kaliforniába szervez utazásokat a támogatott gyerekeknek, de a járványveszély miatt elrendelt utazási korlátozások miatt idén a szigetország határain belül igyekeznek életre szóló élményt szerezni az érintetteknek. Nem ez az első eset, hogy az új-zélandi kormányfő egy „művét” elárverezték jótékony célra: 2018-ban To Do List című rajzáért fizettek 2500 új-zélandi dollárt, a kedvezményezett akkor a Patent to Parent nevű segélyszervezet volt.

Fotó: Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő virágkoszorúval a fején a Csendes-Óceáni Szigetek Fórumának otthont adó csendes-óceáni Tuvalu szigetén 2019. augusztus 14-én. (MTI/ EPA-AAP/ Mick Tsikas)

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen.
Egyformám kutyaütők mindketten.
Csak a Dilis még idióta is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés