3,5 millió forint értékben kelt el a „miniszterelnöki műalkotás”

2020. augusztus 09. 11:51

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért kelt el egy online árverésen.

2020. augusztus 09. 11:51
null

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért (3,5 millió forint) kelt el egy online árverésen vasárnap. A politikai ciklus című rajz, amely 33 ezer megtekintést és több mint 200 ajánlatot vonzott a Trade Me aukciósoldalon, egy tornádóra emlékeztető figurát ábrázol. A „miniszterelnöki műalkotás” bevételét a Koru Care új-zélandi karitatív szervezet kapja, amely életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy súlyosan fogyatékos gyermekeket segít. A segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt törölni hagyományos nagy adománygyűjtő rendezvényét, ezért – mint Tracey Curran szóvivő elmondta – nagyon is jól jön nekik ez a nem várt segítség.

A Koru Care rendszerint Kaliforniába szervez utazásokat a támogatott gyerekeknek, de a járványveszély miatt elrendelt utazási korlátozások miatt idén a szigetország határain belül igyekeznek életre szóló élményt szerezni az érintetteknek. Nem ez az első eset, hogy az új-zélandi kormányfő egy „művét” elárverezték jótékony célra: 2018-ban To Do List című rajzáért fizettek 2500 új-zélandi dollárt, a kedvezményezett akkor a Patent to Parent nevű segélyszervezet volt.

Fotó: Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő virágkoszorúval a fején a Csendes-Óceáni Szigetek Fórumának otthont adó csendes-óceáni Tuvalu szigetén 2019. augusztus 14-én. (MTI/ EPA-AAP/ Mick Tsikas)

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. augusztus 10. 08:55
Ennyi epe egy rakáson, ritkaság... Ha ez az elnöknö elmebeteg, akkor sok ilyen elmebetegre lenne szükség a vezetö politikusok köreiben !
flesh ripper
2020. augusztus 10. 08:54
Nálunk, hitelesebb művészek vannak: https://index.hu/belfold/2020/08/09/metrokocsikat_osszegraffitizo_fiatalokat_keres_a_rendorseg/ Metrókocsikat összegraffitiző fiatalokat keres a rendőrség INDEX 2020.08.09. 14:41 A négy fiatal a tűzlétrán mászott be a remízbe.
duzur
2020. augusztus 10. 08:51
Lehetne esetleg Orbán unokás fotóit is aláírva elárverezni ilyen jótékonysági célra ??? (De nem ám focira!) Az ilyen cél böven szentesíti az ilyen eszközt is...
flesh ripper
2020. augusztus 10. 08:31
Néhány kortárs ifjú zseni művészünk az ajkába harap. Még fejlődniük kell. Vigasztalhatja őket, hogy pl. Shit Mouth Kebab Swallow, chicagói rapper, foscsíkos Obama-mintás alsója, 10 millió dollárért kelt el egy jótékonysági aukción, amit egy halálra ítélt tízszeres néger homoszexuális kéjgyilkos felmentésére indított emberjogi kampány támogatására, teljes rehabilitációja és felmentése érdekében indítottak. Több demokrata szenátor, Joe Biden elnökjelölt is csatlakozott. Az áldozatok, a nyolc-tíz éves fehér és szőke kisfiúk szülei is támogatják a gyűjtést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik