Egyenként húsz évre ítélték az állítólagos venezuelai partraszállást végrehajtó amerikai zsoldosokat

2020. augusztus 8. 7:52
Luke Denmant és Airan Berryt összeesküvéssel, illegális fegyverkereskedelemmel és terrorizmussal vádolták.

Egyenként húsz év börtönbüntetésre ítéltek két amerikai zsoldost, akik részt vettek az elvetélt venezuelai partraszállási kísérletben – írta Tarek William Saab venezuelai főügyész a Twitteren pénteken. Luke Denmant és Airan Berryt összeesküvéssel, illegális fegyverkereskedelemmel és terrorizmussal vádolták. Mindketten beismerő vallomást tettek. A tárgyalás további vádlottak meghallgatásával folytatódik.

A venezuelai hatóságok május 3-án és 4-én két partraszállási kísérletet hiúsítottak meg a fővároshoz, Caracashoz közeli Aragua és La Guaira államokban. A műveletek célja Nicolás Maduro venezuelai elnök kormányának megdöntése volt. A tervek szerint Madurót az Egyesült Államokba szállították volna, ahol kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények miatt körözik. A hadműveletekben nyolc ember meghalt, és többeket őrizetbe vettek, köztük a 41 éves Airan Berryt és a 34 éves Luke Denmant. A két zsoldos Caracas szerint a Jordan Goudreau amerikai zöldsapkás katona vezette Silvercorp floridai székhelyű biztonsági cég alkalmazottja volt. A venezuelai igazságszolgáltatás 40 ember vett előzetes letartóztatásba az elvetélt kísérlet miatt.

Fotó: Az elnöki sajtóiroda által közreadott képen a Nicolás Maduro venezuelai elnök által említett meghiúsított partraszállási kísérletben elfogott tizenhárom „terrorista zsoldosnál” talált személyazonosító kártyák és felszerelési tárgyak egy része Caracasban 2020. május 4-én. Maduro szerint tizenhárom „terrorista zsoldost” elfogtak, akik állítólag május 3-án partraszállást kíséreltek meg Venezuelában, hogy elmozdítsák az elnököt a hatalomból. (MTI/ EPA/ Elnöki sajtóiroda)

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fogytán az erő. Bár az igaz, hogy ennek a sztorinak a Disznó-öböl féle variánsa sem sült el jól, pedig az nem mostanában történt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés