Nyugdíjba vonul a brit külügyminisztérium főegerésze

2020. augusztus 7. 12:29
A brit kormány többi macskája – Larry a miniszterelnök hivatalában, valamint Gladstone a pénzügyminisztériumban – továbbra is a helyén marad.

Nyugdíjba megy Palmerston macska, amely a brit külügyminisztérium főegerészeként szolgált az elmúlt több mint 4 évben – tudatta az állat Twitter-oldala mintegy 100 ezer követőjével pénteken. Az üzenet szerint Palmerston elhagyja londoni külügyminisztériumot és „nyugdíjas éveit” vidéken fogja eltölteni.

Palmerston a battersea-i állatmenhelyről került a külügyminisztériumba 2016 tavaszán és akkor kapta meg a korábbi külügyminiszter és miniszterelnök, Lord Palmerston nevét is. 2016 májusában került be a hírekbe, amikor megfogta első egerét. Az évek alatt többször volt konfliktusa Larryvel, a miniszterelnöki hivatal macskájával. A brit kormány többi macskája – Larry a miniszterelnök hivatalában, valamint Gladstone a pénzügyminisztériumban – továbbra is a helyén marad.

(MTI)

 

(Kép forrása: Twitter)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem csodálkozom. Múltkor láttam talán a Spektrumon, hogy a Parlamentjüknek saját solymásza is van, főállású sólyommal. A madár feladata az, hogy szorgalmasan kergesse a galambokat, hogy ne csinálják tele a tetőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés