Tesco: Erős a magyar pozíció, és jók a kilátások

2020. augusztus 06. 07:25

Alaptalanok a spekulációk azzal kapcsolatban, hogy többlépcsős leépítés következhet a Tescónál – reagált a sajtóhírekre a Világgazdaságnak a Tesco-Global Áruházak Zrt. sajtóosztálya.

2020. augusztus 06. 07:25

A gazdasági napilap csütörtöki számában a Tesco ismét egyértelművé tette – ahogyan ezt Matt Simister, a vállalat közép-európai vezérigazgatója a Portfóliónak adott júniusi interjúban is leszögezte –, hogy a cég a magyar, a cseh és a szlovák üzletágak piacain erős pozíciót foglal el, és a növekedési kilátásai is jók. A Tesco sajtóosztálya a híradások kapcsán azt is aláhúzta, hogy ezek a pletykák teljesen haszontalanok, és szükségtelen feszültséget keltenek a Magyarországon dolgozó több ezer tescós kolléga körében. Mint közölték: a tények és az eredményeink, a befektetésekre és a fejlesztésekre vonatkozó bejelentéseink, valamint az elmúlt években a magyar vásárlók, a munkatársak és a közösségek iránt tanúsított elkötelezettségünk mind azt igazolják, hogy ezek a spekulációk alaptalanok.

A Magyar Nemzet szerdán londoni forrásokra hivatkozva egyebek mellett arról számolt be, hogy aggasztó kép körvonalazódik a tulajdonosoknál a Tesco áruházlánc pénzügyi kilátásairól, és a londoni központban nemrég elrendelt átvilágítás eddigi eredményei alapján biztos, hogy változik a multivállalat üzletpolitikája. Emiatt a részvényesek drasztikus lépéseket várhatnak el az áruházlánc kelet-közép-európai piacain is. Csehországban és Szlovákiában szűkíthetik az eladótereket, a magyar Tescókban pedig a munkakörök jelenlegi technikai átalakítása után az anyacég utasítására csoportos létszámleépítések következhetnek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MUHAHA...
2020. augusztus 06. 10:37
A multikat szeretjük! A magyar üzletláncok kibaszott drágák! Jár nekik az X! X
luisbathhelena
2020. augusztus 06. 10:09
Mikor egy cég önfényezésbe kezd, akkor közel a vég.
kizökkentidő
2020. augusztus 06. 08:43
"Tesco: Erős a magyar pozíció, és jók a kilátások" A labdarúgó szövetségi kapitányaink is hasonlóan szoktak fogalmazni.
Barna Kutya
2020. augusztus 06. 08:13
Pár hete voltam egy Tesco-ban.A vég szele csapott meg,amint végig mentem a polcok között.Végig vártam a sort a két pénztár egyikénél,mert automata pénztárhoz elvből nem megyek.A pofátlanság csúcsának tartom.Egyébként az önkiszolgáló pénztárak között négy-öt eladó rohangált,hogy segítsen a vevőknek.Nem értem,hogy így mi értelme van az egésznek.E vásárlás is megerősített abban,hogy nem ide kell járnom vásárolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik