Meghalt egy idős beteg, harminchárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020. augusztus 06. 09:44

A mintavételek száma 352 546.

2020. augusztus 06. 09:44

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és harminchárommal, 4597-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 600-ra emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. Kórházban 74 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7227-en vannak hatósági házi karanténban.

Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény - tették hozzá. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2069) és Pest megyében (695) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (313), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (148), Borsod-Abaúj-Zemplén (142) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén pedig Békés megye áll (17).

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. augusztus 06. 14:56
Az Operatív Törzs kiválóan teljesít. Az aktív fertozottek száma csökkent. 74 kórházi kezelt. Sajnos egy haláleset.
formaegy
2020. augusztus 06. 11:14
7227-en vannak hatósági házi karanténban. Gondolom mind betartják a karantént. A családtagjaik is. Ami az egész védekezést illeti a lakosság részéről egy nagy büdös szar! Sajnos ez várható volt. Nem csak a hazajövő emberek hurcolják, hanem az itt élő emberek is! Mint oly sokszor írtam, sajnos addig amíg a boltok (bev.közp.) vezetői nem lesznek gatyára büntetve amiért a dolgozói nem hordják, vagy nem előírtak szerint hordják a maszkot, vagy éppen úgy a buszsofőrök (nincs fülke) büntetése is elmarad, mert nem hord, és felengedi az utasokat stb.stb. ez csak rosszabb lesz! Azt vettem észre, hogy a jelen szabályozás "csak" papíron, kommunikáció terén létezik, mert semmilyen szigorú ellenőrzés nem létezik! Ami pedig az 500 fő határt illeti. Ha van egy fertőzött az éppen úgy fertőz 10 ember között is, mint 1000 ember között. Valójában a gazdaság működésének megtartásáról van szó ami érthető, de az, hogy az emberek ilyen felelőtlenek az felháborító! Legalább azt a minimális előírást tartanák be ami van. Az ellenőrzések hiánya szintúgy! Minap egy zárt térben (bev.) nénike aki fel volt háborodva mert rá mertek szólni, és szétfröcskölve a nyálát mondta a magáét, ahelyett, hogy hallgatott volna, megér egy misét! Természetesen nem lett kiküldve, adtak a szarnak egy pofont. Több nyál fröcskölődött a levegőbe, mintha hallgatott volna. Lehetne sorolni. (a "kisebbségről" ne is beszéljünk!) Azért felháborító, hogy míg azok az emberek akik felelősséggel viselkednek védik azokat a senkiket akik szarnak az egészre. Ez a felháborító!
MUHAHA...
2020. augusztus 06. 10:33
Kevesen tudják, hogy mi az igazság, akár csak a nemzetinek hazudott inzultációnál. Cili néninek is jár az X mert beállt a sorba. X
B_kanya
2020. augusztus 06. 10:28
4600 alatti fertőzöttre kicsivel 360e alatti teszt. Hol vannak a "többet kellene tesztelni" hívők?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik