Komjáthy Imre: Valós statisztikai adatokat!

2020. augusztus 6. 15:59
Az MSZP alelnöke szerint az állami hivatalok adatai is cáfolják a kormányzati szereplők állításait a magyar gazdaság sikereiről.

„Az embereknek joguk van a valós statisztikai adatok megismeréséhez” – hangsúlyozta Komjáthi Imre MSZP-alelnök csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

„Elég a sumákolásból, elég a parasztvakításból” – mondta az ellenzéki politikus, hozzáfűzve: nem telik el úgy nap, hogy valamelyik kormányzati szereplő ne állna ki azzal, hogy milyen sikeresen kezelték a járványhelyzetet és milyen sikeres a magyar gazdaság. Ezt azonban nemcsak a tények cáfolják, hanem az állami hivatalok is. Emlékeztetett arra, hogy kedden Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt közölte: a munkahelyteremtő támogatásoknak köszönhetően 25 ezerrel többen találtak állást.

„Mindeközben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi gyorsjelentésében 376 ezres munkanélküliségről számolt be” – jelezte Komjáthi Imre, hozzátéve: a Központi Statisztikai Hivatal pedig azt közölte: az áprilisi-júniusi időszakban 214 ezres volt a munkanélküliség, és júniusban – májushoz képest – 25 ezerrel nőtt az álláskeresők száma. „A kormány elkésett, az elégtelen gazdaságvédelmi intézkedések miatt pedig százezrek vannak munka nélkül” – fogalmazott a szocialista politikus. Közölte: az MSZP ez ellen küzd, ezért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel közösen dolgozták ki javaslataikat, köztük azt, hogy az álláskeresési járadék legalább 9 hónapig járjon és minimum nettó 100 ezer forint legyen; továbbá a bértámogatás a teljes kieső bér után járjon, s annak 80 százalékát adják oda a dolgozóknak.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint jönnek és hazudnak.

,,A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára keddi közleményében.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatási adatok is bizakodásra adnak okot, hiszen a júniusi mutatók májushoz képest már 58 ezres létszámnövekedést jeleztek.,,
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/i..

KSH
,,2020 júniusában a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 457 ezer fő volt, az előző hónaphoz képest 58 ezer fővel több,,
http://www.ksh.hu/gyorstajekoz..

Azt se tudja a marhája, hogy a statisztikát eszik vagy isszák!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés