Berekesztette a bajnokságot a Román Labdarúgó Szövetség

2020. augusztus 06. 17:43

„Ilyen még nem volt a román labdarúgás történtében. Nem elég a járvány, százával jelentek meg a román szövetség egymásnak ellentmondó határozatai. Ez jelentősen befolyásolta az összes csapat szereplését, de minden jó, ha a vége jó” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa.

2020. augusztus 06. 17:43
null

Az élvonalbeli bajnokság (Liga 1) 2019/20-as idényének berekesztéséről döntött csütörtökön a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága.

Razvan Burleanu elnök ismertette, hogy több mérkőzést nem játszanak az idényben, és a bajnokság sorrendjét a jelenlegi állás alapján állapítják meg. A sorrendnél nem lesznek tekintettel arra, hogy a bukaresti Dinamónál és az Astra Giurgiunál észlelt koronavírusos esetek miatt egyes csapatok kevesebb mérkőzést tudtak lejátszani. A bajnokságot – amint az már korábban kiderült – a kolozsvári CFR nyerte az Universitatea Craiovát és az Astra Giurgiut megelőzve. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a kilencedik helyen végzett. Az FRF azzal próbálta elkerülni a kevesebb mérkőzést játszott együttesek hátrányos megkülönböztetését, hogy a következő idényre a jelenlegi 14-ről 16 csapatosra bővítette a bajnokságot. Így a mostani idényben szerepelt csapatok közül egyik sem esik ki automatikusan a Liga 1-ből. Az utolsó helyezett Chindia Targoviste osztályozót játszik a másodosztály harmadik helyezettjével.

A FRF arról is döntött, hogy a következő bajnoki idényben megőrzi a rájátszásos rendszert, és az alapszakasz után mind a felső-, mind az alsóházban nyolc csapat vesz részt. Az alsóházból a két utolsó helyezett esik ki, és a tabella végén szereplő következő két együttes játszik osztályozót az élvonalban maradásért. A rájátszás alsóházában nem csak a kiesés elkerülése lesz a tét, annak győztese ugyanis osztályozót játszik a felsőház utolsó helyezettjével, és győzelme esetén egy újabb osztályozón akár az Európa-ligában való szereplés jogát is kivívhatja.

Nagyon érdekes szezonon vagyunk túl, ilyen még nem volt a román labdarúgás történtében. Nem elég a járvány, százával jelentek meg a román szövetség egymásnak ellentmondó határozatai. Ez jelentősen befolyásolta az összes csapat szereplését, de minden jó, ha a vége jó” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa. Hozzátette, a bajnokságot körülvevő bizonytalanság volt a legrosszabb számukra, hiszen egy ideig úgy tűnt, kilencedik helyezettként nekik is játszaniuk kell a bennmaradásért.

hozzátéve: reméli, tanultak az esetből a labdarúgó-szövetségnél és a ligánál, és nem fognak többet ilyen hibákat elköveti, „mert ez amatőrizmus”. Hozzáfűzte, helyes döntésnek tartja a létszámemelést, mert így könnyebb dolguk lesz a kisebb csapatoknak, hiszen nem 14-ből, hanem 16-ból esik ki kettő. Hangsúlyozta ugyanakkor, reményei szerint a sepsiszentgyörgyiek a jövőben olyan szinten lesznek, hogy nem a bennmaradás miatt kell rettegniük.

A tulajdonos elmondta, a játékosoknak csupán öt pihenőnapot tudtak adni, mert a jelenlegi tervek szerint augusztus 22-én már kezdődik is a következő idény. A keretből négy-öt futballista távozik, ugyanennyien érkeznek, Leontin Grozavu vezetőedző pedig minden bizonnyal a posztján marad. A csapattól sokkal nagyobb önbizalmat és jobb eredményeket várnak a továbbiakban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mediafax/Mircea Rosca

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2020. augusztus 07. 08:27
Medve anyám, most mi lesz?
koronaszepe
2020. augusztus 07. 08:19
Helyes...
kamasuka
2020. augusztus 07. 08:06
Bezzegromákia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik