A Facebook törölte Trump posztját „félrevezető” információ miatt

2020. augusztus 06. 07:08

A posztban az amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek „szinte teljesen védettek” a koronavírus-járványtól.

2020. augusztus 06. 07:08
null

A Facebook most először törölt teljesen Trump-posztot, amely egy videó volt. Ebben ez amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek „szinte teljesen védettek” a koronavírus-járványtól. A Facebook a videó eltávolítását azzal indokolta, hogy dezinformál a kórokozóról, ami ellenkezik a cég politikájával koronavírus-témában. Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy több tanulmány készítőinek feltételezése szerint a gyerekek valóban kevésbé hajlamosak elkapni a kórt, mint a felnőttek, és ha mégis megfertőződnek, nagyobb eséllyel vészelik át enyhe tünetekkel a betegséget. Egy áprilisban közzétett tanulmány szerzői 2500 gyerekre kiterjedőn arra jutottak, hogy öt fertőzött közül csupán egy szorult kórházi kezelésre, míg a felnőttek körében minden harmadik.

Az elnök csupán bejelentett egy tényt: a gyerekek ritkábban kapják el a koronavírust, mint a felnőttek” – közölte Courtney Parella, Donald Trump egyik kampányszóvivője. Parella szerint a közösségi platformok negatív irányban elfogultak Trumppal. „A közösségi oldalak nem az igazság döntőbírói” – tette hozzá.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója májusban még bírálta a rivális Twittert, mert megjelölte Trump egyes tweetjeit, azt javasolva felhasználóinak, hogy nézzenek utána a tényeknek. Zuckerberg akkor azt mondta a CNBC amerikai hírcsatornának: nem gondolja, hogy „a Facebooknak vagy más online platformoknak az igazság döntőbíróinak szerepét kellene játszaniuk”. Hozzátette: a Facebook feladata az, hogy lehetőséget biztosítson az embereknek véleményük szabad kifejezésére.

Fotó: Donald Trump amerikai elnök a Fujifilm Diosynth Biotechnologies vállalatnak a koronavírus elleni oltás fejlesztésével foglalkozó észak-karolinai, morrisville-i részlegében, a Bioprocess Innovation Centerben 2020. július 27-én. MTI/AP/Evan Vucci

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. augusztus 06. 12:48
Trump nagyon csúnyán vesztésre áll. Ha az amerikai elnök személye változik, az az egész világra (Magyarországra is) kihat. Csak gondoltam megírom, mert nem tudok róla, hogy ezt harsogja itthon a média...https://ig.ft.com/us-election-2020/?fbclid=IwAR3DV2DSuSD8dFzTQaZxQpKnpRqrSxu1yi90j8YvB_Dv6fdLq3BIgb8AScQ
SwordFish
2020. augusztus 06. 12:18
A Facebookot államosítani kell, részekre szedni és nemzeti tulajdonba venni az országoknak, Zuckerberg meg örüljön, ha nem kerül börtönbe!
LAW AND ORDER
2020. augusztus 06. 11:47
Sorosék nagyon elpofátlanodtak, megint helyre kell majd tenni őket.
Világlátó
2020. augusztus 06. 11:46
A liberálkomcsi médiadiktatúra újabb megnyilvánúlása. Miközben a svéd járványügyi főmókus ugyanezt mondta: nem kell maszk. De persze őt nem korlátozza a rohadék Zuckerberg, mert Svédországban liberálkocsik vannak hatalmon... Gusztustalan. De legalább a Gyurcsótányista Indexnek lett ma vezető híre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik