A Facebook törölte Trump posztját „félrevezető” információ miatt

2020. augusztus 6. 7:08
A posztban az amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek „szinte teljesen védettek” a koronavírus-járványtól.

A Facebook most először törölt teljesen Trump-posztot, amely egy videó volt. Ebben ez amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek „szinte teljesen védettek” a koronavírus-járványtól. A Facebook a videó eltávolítását azzal indokolta, hogy dezinformál a kórokozóról, ami ellenkezik a cég politikájával koronavírus-témában. Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy több tanulmány készítőinek feltételezése szerint a gyerekek valóban kevésbé hajlamosak elkapni a kórt, mint a felnőttek, és ha mégis megfertőződnek, nagyobb eséllyel vészelik át enyhe tünetekkel a betegséget. Egy áprilisban közzétett tanulmány szerzői 2500 gyerekre kiterjedőn arra jutottak, hogy öt fertőzött közül csupán egy szorult kórházi kezelésre, míg a felnőttek körében minden harmadik.

Az elnök csupán bejelentett egy tényt: a gyerekek ritkábban kapják el a koronavírust, mint a felnőttek” – közölte Courtney Parella, Donald Trump egyik kampányszóvivője. Parella szerint a közösségi platformok negatív irányban elfogultak Trumppal. „A közösségi oldalak nem az igazság döntőbírói” – tette hozzá.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója májusban még bírálta a rivális Twittert, mert megjelölte Trump egyes tweetjeit, azt javasolva felhasználóinak, hogy nézzenek utána a tényeknek. Zuckerberg akkor azt mondta a CNBC amerikai hírcsatornának: nem gondolja, hogy „a Facebooknak vagy más online platformoknak az igazság döntőbíróinak szerepét kellene játszaniuk”. Hozzátette: a Facebook feladata az, hogy lehetőséget biztosítson az embereknek véleményük szabad kifejezésére.

Fotó: Donald Trump amerikai elnök a Fujifilm Diosynth Biotechnologies vállalatnak a koronavírus elleni oltás fejlesztésével foglalkozó észak-karolinai, morrisville-i részlegében, a Bioprocess Innovation Centerben 2020. július 27-én. MTI/AP/Evan Vucci

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

erdekes, eddig mindenki azt mondta hogy csak az idosekre veszelyes... ezek szerint hazudtak?

Leirni ezt a hosszu litaniat...
Nem lenne erdemesebb csak annyit irni, hogy maga nagy hodoloja a demokrataknak es slussz.
Most mar Bidennel is beerne, ugye?
A korrupciohoz ertenek a Hunter nevu fiacskajaval, a tobbit majd intezik az agyasok, nem?

Minden FB-letiltás +1 százalékpont Donaldnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés