Nem fogadjuk el a kuratóriumot

2020. augusztus 3. 7:25
Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata
Facebook
Az ITM az Egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egy jelölést sem vett figyelembe.

„A sajtóból értesültünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemet szeptembertől fenntartó alapítvány kurátorainak személyéről.
A hallgatók által korábban megfogalmazott, a modellváltás megvalósulásához elengedhetetlen feltételek egyike a következő:

»Az öt tagú kuratóriumba 3 tagot az egyetem szenátusa, 2 tagot a minisztérium jelöl ki.«

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egy jelölést sem vett figyelembe, és a korábbi ígérettel ellentétben az Egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között.

A Hallgatói Önkormányzat a kuratóriumot nem fogadja el.

2020. augusztus 2.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöksége”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki a fenntartó?

Azert hadd idezzek egy kis Medgyessyt is neked (es nem a Kadar-korszakban mondta, bar mondhatta volna akkor is); a templomba imadkozni jarunk, az iskolaba tanulni es az utcara setalni.
Remlik? Ugye, hogy nem?

A kormány ne töprengjen, holnaptól váljanak magán egyetemmé, állami finanszírozás nélkül, valósítsák meg úgy az önállóságukat.......Úgyis annyi tehetségtelen, belterjes "színész" kerül ki az intézményből, kár rájuk a pénzt fecsérelni.

Minden pénzt a kutatásokba, az innovációkba, az értéktermelő oktatásba, egészségügybe.

Kedves albatros!

Komolyan mondom, fel tudnád sorolni azokat az érveket, amelyek egy kormányváltás mellett szólnak, amivel meg tudsz győzni diplomás és nem diplomás, a fővárosban és vidéken élő embereket, s mellé tudnád tenni az Általad javasolt alternatívát, pártokkal, politikusokkal, szakemberekkel, programokkal, egészen a migrációig, az Európai Egyesült Államok víziójáig terjedően? Biztosan sokan kíváncsiak a véleményedre. Ha mindezeket leírod, akkor lesz alapja annak, hogy érdemben vitázzunk Veled.

Amikor Gyurcsány ellen kampányoltak a bárgyú "monnyonle"rigmussal, azzal sem értettem egyet. Érdemben kell vitázni.

Értem, amit írsz, de a lényeget illetően mellébeszélsz, nem adsz érdemi választ, üres lózungok sorjáznak, tiszta amerikai libertáriánus fogalmak.

Olvasd el Seres László - most Neokohn - , Az állam ellenségei című írását, biztosan leveszed a polcodról./Kritika 95/1/ .

Szóval mely pártokkal, mely politikusokkal, programokkal, a migrációra és az Európai Egyesült Államokra is kitérő javaslattal élsz a publikum felé? Ne menekülj, hanem érdemben válaszolj.

Modellváltás? Hát eddig nem ez volt a gyakorlat? Nahát, hogy meglepődtem!

Mivel nem válaszoltál érdemben, menekülsz, így felesleges bárkinek is reagálnia Rád. Úgy látom, a Kritika említett számát sem sikerült még megtalálnod........én visszateszem a polcra.

Kedves Balango!


Nem kell lemennünk egy bizonyos intelligencia szint alá,
nem kell reagálni albatros megjegyzéseire, válasszunk értelmes, magyar, tényekhez ragaszkodó, tájékozott, önálló gondolkodásra képes, kulturált vitapartnereket. Albatros egyik kritériumnak sem felel meg.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés