Ne féljetek, románok, jönnek az amerikai katonák – mondja a nagykövet

2020. augusztus 3. 10:00
A Főtér szerint Adrian Zuckerman jelentős csapatmozgásokat vetített előre.

Ígéretekkel halmozta el Adrian Zuckerman, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete azokat a románokat, akik attól tartanak, hogy szeretett országuk épsége kárt szenvedhet, írja a Főtér.

A diplomata szombaton az Egyesült Államok haditengerészeti ligája romániai tanácsa által a Fekete-tenger partján fekvő Észak-Eforie üdülőtelepen szervezett összejövetelen tájékoztatta a nagyközönséget a várható lépésekről.

„Biztosan sokan hallották már, hogy Románia jelentős számú amerikai katonának ad majd otthont az új védelmi stratégiánk részeként. Románia kulcsfontosságú szövetséges ebben a stratégiai politikában. Mindenfajta rosszindulatú befolyástól megvédjük Európa délkeleti részét. Románia egyike az Egyesült Államok és a NATO védelmi stratégiája létfontosságú oszlopainak és partnereinek. Romániának sohasem kell a határai integritása és biztonsága miatt aggódnia” – lelkendezett Zuckerman.

Washington nemrég döntött arról, hogy kivon Németországból 11 900 ott állomásozó katonát, akiket más európai NATO-tagállamokba helyeznek át. Románia pedig várja őket, mivel nagyon félti a keleti határait az oroszoktól.

(Főtér)

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem, a románok egyszer nagyon meg fogják bánni ezt a szövetséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés