Ne féljetek, románok, jönnek az amerikai katonák – mondja a nagykövet

2020. augusztus 03. 10:00

A Főtér szerint Adrian Zuckerman jelentős csapatmozgásokat vetített előre.

2020. augusztus 03. 10:00

Ígéretekkel halmozta el Adrian Zuckerman, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete azokat a románokat, akik attól tartanak, hogy szeretett országuk épsége kárt szenvedhet, írja a Főtér.

A diplomata szombaton az Egyesült Államok haditengerészeti ligája romániai tanácsa által a Fekete-tenger partján fekvő Észak-Eforie üdülőtelepen szervezett összejövetelen tájékoztatta a nagyközönséget a várható lépésekről.

„Biztosan sokan hallották már, hogy Románia jelentős számú amerikai katonának ad majd otthont az új védelmi stratégiánk részeként. Románia kulcsfontosságú szövetséges ebben a stratégiai politikában. Mindenfajta rosszindulatú befolyástól megvédjük Európa délkeleti részét. Románia egyike az Egyesült Államok és a NATO védelmi stratégiája létfontosságú oszlopainak és partnereinek. Romániának sohasem kell a határai integritása és biztonsága miatt aggódnia” – lelkendezett Zuckerman.

Washington nemrég döntött arról, hogy kivon Németországból 11 900 ott állomásozó katonát, akiket más európai NATO-tagállamokba helyeznek át. Románia pedig várja őket, mivel nagyon félti a keleti határait az oroszoktól.

(Főtér)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. augusztus 04. 15:30
Be vannak tojva a románok :)))
Hattori
2020. augusztus 04. 13:53
az amcsik csak a saját olajipari érdekeltségeiket védik. a románokért nem teszik tűzbe a kezüket... :D
gin74tonic
2020. augusztus 04. 05:19
javitsatok ki de 2016 ban messiaskent vartatok Trumpot - aztan ... Sorosnak se lepett a nyakara, Orbanhoz sem jott el, ellenben egy csomo zsidot kuldott nagykovetkent a tersegbe es mintha a romanokat jobban edesgetnek
Akitlosz
2020. augusztus 03. 15:55
Érdekes, hogy egy 2% alatti kisebbség adja az amerikai nagyköveteket errefelé. Elég rossz, amit ez a nagykövet mond magyar szempontból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik