A szabadkőművesek voltak az akkori Soros-szervezetek

2020. augusztus 03. 19:09

A Trianon előtti Magyarországon a szabadkőművesség volt a legnagyobb „civil szervezet”.

2020. augusztus 03. 19:09
Szakács Árpád
Origo.hu/888

Most, hogy már ennyit beszéltél a szabadkőművességről, vélhetően sok olvasóban (aki eddig nem foglalkozott a témával) megérett kérdésként is a gondolat, hogy kik azok a szabadkőművesek?

Szakács: A szabadkőműves az, aki a megfelelő eljárással egy páholy tagjává válik, és elkötelezi magát, hogy a titkosság mellett segít a célok elérésében. A sok-sok páholyból aztán összeáll egy nagyon komoly szervezet, egy hálózatrendszer. Kiemelném, a szabadkőművességet úgy kell néznünk mint egy hálózatrendszert. A Trianon előtti Magyarországon a szabadkőművesség volt a legnagyobb »civil szervezet«.

Ha valaki meg akarja érteni a korabeli viszonyokat, akkor úgy kell, hogy felfogja a szabadkőműveseket, hogy ők voltak az akkori Soros-szervezetek. Valami mögött elrejtőznek, azért, hogy az igazi céljukat, a hatalom megszerzését el tudják érni. A lényeg a titkosság. A magyar társadalom átalakításába, az államellenes összeesküvés kivitelezésébe úgy kezdtek bele, hogy a korabeli közvélemény semmit nem tudott arról, mi a végső céljuk.

A filantróp tevékenységeket és a jótékonykodást sem Soros György találta ki, habár az öregről tudjuk, hogy a világ legnagyobb filantrópja. (nevet) A szabadkőművesek látszattevékenységeinek ugyanúgy része az adakozás. Ezzel persze önmagában semmi probléma sincsen, vitán felül áll, hogy nemes cselekedet a rászorulókon segíteni. A gond azzal van, ahogy a szabadkőműveseknek, úgy a Soros-szervezeteknek sem ez a fő profiljuk, ez csak a megtévesztő látszat, a háttérben elvégzik azokat az egyéb tevékenységeket is, amik a célrendszerük lényegét adják. Ez akkoriban az ateista bolsevizmus volt, csak ők nem így hívták, ma pedig a nyílt társadalom felépítésével a kevert népességű Európa létrehozása, és az őshonos kultúrák megsemmisítése.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. augusztus 04. 14:33
Sőt! Soros már akkor is élt, és folyamatosan újjászületik, valamint, ha rajtatok múlik, a szelleme még sokáig kísért. A szabadkőműves témát pedig, mivel ismeretlen és érdektelen a közvélemény előtt, kár erőltetni. Ezért az írás tematizálási értéke, haszna a gazdák számára egyenlő a nullával.
Welszibard
2020. augusztus 04. 14:06
Szakács Árpáddal én is ambivalens vagyok: "...kevert népességű Európa létrehozása, és az őshonos kultúrák megsemmisítése." - és hasonló aggodalmával maximálisan egyetértek, de Trianon okainak meghatározásában - anélkül, hogy tagadni kellene a szabadkőművesség internacionalista (zsidó származású) részleges befolyásolását, mégis Romsics Ignác történész elemzésének adok igazat, még ha ez nemzeti büszkeségünket fájdalmasan sérti is: Gyalázatosan rossz volt a nemzetiségi politikánk: a 17 milliós Nagy-Magyarországból 7 millió volt a magyar, a 3 milliós románságnak, tótságnak nem volt képviselője a magyar parlamentben. A wilsoni elvekkel sajnos nem mi, hanem csak ők érvelhettek Trianonban. Érveltek is, méghozzá nagyon sikeresen. Apponyinak sem kellett volna (bármilyen ékesszólóan és hazafiasan is) a magyar "kultúrfölényre" hivatkozva a franciák rokonszenvére kacsintani - nem vette észre, hogy ez olaj a tűzre, mert még jobban belegázolt a sértett nemzetiségek önérzetébe. És jött a bosszú. Ez volt a valódi ok és nem a szabadkőművesség. Most viszont nekünk kutya kötelességünk a maradék magyarság érdekeit védeni minden létező eszközzel Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Délen.
annamanna
2020. augusztus 04. 12:34
Híres magyar szabadkőművesek http://szabadkomuvesseg.hu/page/magyar-szabadkomuvesek
mucsay
2020. augusztus 04. 11:03
_"Pláne azok, akik hirtelen nagyot változtatnak az életükön, pl elköltöznek egyik országból a másikba, fokozottan átélik annak a kényszerűségét, hogy összetartsanak a "hasonszőrűekkel", akikkel egy nyelvet beszélnek, és megosszák egymással a problémáikat, segítsék egymást. " gyönyörű. majdnem mint a shylock monológ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik