Lomnici: Gyurcsány fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete

2020. augusztus 1. 18:51
A volt miniszterelnök szombati posztjában úgy fogalmazott, hogy „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek”.

Ahogy azt lapunk is szemlézte, fenyegetéssel felérő posztot tett közzé közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. Ebben a volt miniszterelnök úgy fogalmazott: „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek”.

Az Origo megkérdezte a DK elnökének posztjáról Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, valamint Boros Bánk Leventét, a Médianéző Központ igazgatóját. Lomnici szerint a Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, de ez a mostani a politikusbűnözés minősített esete, ha ártatlan közszolgákat fenyegetnek börtönnel, vagy akár teljes vagyonelkobzással. Az alkotmányjogász felidézte, hogy 2017-ben Gyurcsányék ügyészeket és bírákat fenyegettek meg börtönnel a sukorói telekcserével kapcsolatos ügyben, amikor Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot börtönre ítélték. Sőt, akkor a DK-s Varju László nemcsak ügyészeket és bírákat, hanem a legfőbb ügyészt és az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással fenyegette meg.

Egy évvel később pedig Gyurcsány azt mondta, hogy elküldik a közigazgatásban azokat, akik szerintük nem megfelelően végzik a dolgukat. „A céljuk egyértelmű: meg akarják törni azokat a tisztességes, nemzeti érzelmű magyarokat, akik nem hajlandóak meghajolni a Brüsszel-barát, bevándorláspárti, globalista baloldal előtt. Végezetül azt is rögzíteni kell  , hogy természetesen semmi félnivalója nincs a DK által célkeresztbe vett közszolgáknak, és könnyen lehet, hogy egyszer a radikális baloldali fenyegetők tényleges jogi elszámoltatására kerülhet sor” – mondta Lomnici.

Boros Bánk Levente úgy véli, hogy a magukat liberálisnak vallók a legkevésbé toleránsak és elfogadók azokkal szemben, akik mást gondolnak, máshogy gondolkodnak, és ebben a Gyurcsány-posztban is ez jelentkezik.

Boros szerint a művészvilág döntően liberális,

amelyik most már évtizedek óta, legalább harminc éve, de talán még régebb óta meghatározza a magyar kultúrát.

Amikor ők kerülnek pozícióba, amikor ők döntenek pénzekről, szerepekről., akkor az rendben van, akkor azt kultúrának hívják. Abban a pillanatban, hogy számukra nem tetsző intézmények jönnek létre, nem csak hogy nem tudják ezt elfogadni, hanem már fenyegetőznek is, és ebben a posztban nem csak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem már mindenkit, aki őket támogatja. Boros ezt liberálbolsevizmusnak nevezte, majd párhuzamot vont a II. világháború utáni Magyarországgal, amikor minden, ami nem ők, ami nem kommunista, az törlendő volt, ez a bolsevizmus alapvetése, vagyis a múltat végképp eltörölni és a világ proletárjai egyesüljetek!

„Azt tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc miért fogalmaz így mert a sajátjaihoz próbál beszélni. De nem ő az első a baloldalon, aki nemcsak az utóbbi években, az utóbbi hetekben is már forradalomért és vérért kiált, gyakorlatilag az országot kettéosztja jókra és rosszakra, a rosszak pusztuljanak, a jók pedig ők” – mondta az elemző.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eléggé piros a szeme. Azért beszélhet blődségeket.

Ez egy marhaság. Vidnyánszky kitűnő rendező és a kvalitásos Alföldy is talált magának helyet.

Hallgatsz...néhány napja kérdeztem, hogy milyen alternatívát tudsz ajánlani a jelenlegivel szemben, milyen párttal, milyen politikusokkal, szakemberekkel? Csak megjegyzéseket teszel, de nem teszed mellé a szerinted jó megoldást, opciót. Így csak bekiabálsz a pályára..........

Lehet, hogy ezt csak a saját tábor összetartására és megerősítésére írta:
"Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés."

De ezek azok a mondatok, amelyeket majd kampányidőszakban rendszeresen fel kell idézni, hogy ne feledkezzenek el róla. Így az beszél, aki reszket a hatalomért, hogy utána a saját céljaira visszaélhessen vele, az ilyen embereket soha nem szabad közel engedni hozzá.
Egyszer már volt ott, láttuk,mi lett belőle.

Íme Tehetetlen Dodó, a DK intellektuális húzóembere....

Igen, ez nagyon szépen hangzik, csak kár, hogy az elmélet és a gyakorlat.
De ugyanilyen volt a teljes kommunizmus is, a könyvek szerint az egyedül lehetséges utópia, a valóságban meg csak nyomort,erőszakot és hullahegyeket hozott.

Hát persze, hogy a népet szolgálták. Az összes koncepciós per ítélethozatalát azzal kezdték, hogy "A dolgozó nép nevében!"

Szerintem a kommunisták propagandában nagyon jók, és folyamatosan képesek megújulni, felhasználni a legmodernebb marketing-eszközöket., így képesek újra és újra eladni magukat, annak ellenére, hogy már számtalanszor lehetett látni a ténykedésük eredményét.
Ilyen az, amikor a rosszindulat szorgalommal párosul.

Persze, hogy azt. Ilyen az, amikor a magukra kényszerített nyugatos máz alól előbukkan a valódi énjük.
És azt kell, hogy mondjam, a Momentum se lenne jobb, sőt, az még gátlástalanabb, Fekete is jelét adta már párszor, hogy mit tenne, ha hatalomhoz jutna.

A mínuszolásokból látszik, hogy mint minden dékás témánál, most is itt nyüzsögnek a trollok, ilyenkor jó érzés, hogy feleslegesen fáradnak, nem látom egyiket se, mert már kinyomtam őket.

Ne Lomnici beszelje meg Boros Bankkal, hanem vigyek europai forumok ele, hogy mivel fenyegetozik ez a semmi ember, aki miniszterelnok volt es akinek a felesege vezeto tisztsegviselo az EU-ban.
Hogy lassak, kivel kerultek egy platformra a Weberek, Aldeek, zoldek es a tobbiek.

Biztosan. Valamint kikelt az oregecskedo feleségek ellen.

Igaz. Azt mondják a régiek, hogy a részeg ember és a gyerek mondja meg az igazat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés