Lomnici: Gyurcsány fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete

2020. augusztus 01. 18:51

A volt miniszterelnök szombati posztjában úgy fogalmazott, hogy „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek”.

2020. augusztus 01. 18:51
null

Ahogy azt lapunk is szemlézte, fenyegetéssel felérő posztot tett közzé közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. Ebben a volt miniszterelnök úgy fogalmazott: „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek”.

Az Origo megkérdezte a DK elnökének posztjáról Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, valamint Boros Bánk Leventét, a Médianéző Központ igazgatóját. Lomnici szerint a Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, de ez a mostani a politikusbűnözés minősített esete, ha ártatlan közszolgákat fenyegetnek börtönnel, vagy akár teljes vagyonelkobzással. Az alkotmányjogász felidézte, hogy 2017-ben Gyurcsányék ügyészeket és bírákat fenyegettek meg börtönnel a sukorói telekcserével kapcsolatos ügyben, amikor Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot börtönre ítélték. Sőt, akkor a DK-s Varju László nemcsak ügyészeket és bírákat, hanem a legfőbb ügyészt és az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással fenyegette meg.

Egy évvel később pedig Gyurcsány azt mondta, hogy elküldik a közigazgatásban azokat, akik szerintük nem megfelelően végzik a dolgukat. „A céljuk egyértelmű: meg akarják törni azokat a tisztességes, nemzeti érzelmű magyarokat, akik nem hajlandóak meghajolni a Brüsszel-barát, bevándorláspárti, globalista baloldal előtt. Végezetül azt is rögzíteni kell  , hogy természetesen semmi félnivalója nincs a DK által célkeresztbe vett közszolgáknak, és könnyen lehet, hogy egyszer a radikális baloldali fenyegetők tényleges jogi elszámoltatására kerülhet sor” – mondta Lomnici.

Boros Bánk Levente úgy véli, hogy a magukat liberálisnak vallók a legkevésbé toleránsak és elfogadók azokkal szemben, akik mást gondolnak, máshogy gondolkodnak, és ebben a Gyurcsány-posztban is ez jelentkezik.

Boros szerint a művészvilág döntően liberális,

amelyik most már évtizedek óta, legalább harminc éve, de talán még régebb óta meghatározza a magyar kultúrát.

Amikor ők kerülnek pozícióba, amikor ők döntenek pénzekről, szerepekről., akkor az rendben van, akkor azt kultúrának hívják. Abban a pillanatban, hogy számukra nem tetsző intézmények jönnek létre, nem csak hogy nem tudják ezt elfogadni, hanem már fenyegetőznek is, és ebben a posztban nem csak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem már mindenkit, aki őket támogatja. Boros ezt liberálbolsevizmusnak nevezte, majd párhuzamot vont a II. világháború utáni Magyarországgal, amikor minden, ami nem ők, ami nem kommunista, az törlendő volt, ez a bolsevizmus alapvetése, vagyis a múltat végképp eltörölni és a világ proletárjai egyesüljetek!

„Azt tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc miért fogalmaz így mert a sajátjaihoz próbál beszélni. De nem ő az első a baloldalon, aki nemcsak az utóbbi években, az utóbbi hetekben is már forradalomért és vérért kiált, gyakorlatilag az országot kettéosztja jókra és rosszakra, a rosszak pusztuljanak, a jók pedig ők” – mondta az elemző.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 347 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. augusztus 02. 18:13
Ez az EMBERSZBÁSÚ végleg elszbadult. Azt hiszi, neki mindent szabad....
catalina9
2020. augusztus 02. 11:10
Lomnici: Gyurcsány fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete" várjuk meg, mint mond a gazdájáról Karácsony Sopánka...
catalina9
2020. augusztus 02. 11:09
Lomnici: Gyurcsány fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete" de hát mit várt egy bűnözőtől?
istvanpeter
2020. augusztus 02. 10:57
Erre az ocsmány undorító struktúrára a földi tudás szerint már nincs kifejezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik