Ötvennyolc illegális bevándorlót tartóztattak fel a La Manche-csatornán

2020. július 31. 22:39
Az AFP összesítése szerint az idén legalább 682 ember próbálkozott meg illegálisan Nagy-Britanniába jutni ezen az útvonalon.

Nagy-Britanniába tartó ötvennyolc illegális bevándorlót tartóztattak fel több bevetés során a francia hatóságok pénteken a La Manche-csatornán. Az AFP francia hírügynökség szerint a menedékkérők között nyolc gyerek is volt.

A francia hatóságok külön figyelmeztetést adtak ki, hogy a migránsok ne vágjanak neki a világ egyik legforgalmasabb és ezért különösen veszélyes tengeri útvonalának Nagy-Britannia és Franciaország között. Az AFP összesítése szerint az idén legalább 682 ember próbálkozott meg illegálisan Nagy-Britanniába jutni ezen az útvonalon.

Tavaly 2700 illegális bevándorlót tartóztattak fel a forgalmas tengeri úton. Négyen életüket vesztették a kockázatos átkelés közben, az azonban nem ismert, hogy hány illegális bevándorlónak sikerült észrevétlenül átjutnia az Egyesült Királyságba. A Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlók gyakran kísérelnek meg az észak-franciaországi kikötőkből Doverbe tartó kompokon átkelő kamionokban vagy a csatornaalagúton közlekedő teherautókon elrejtőzni, a jó idő beköszöntével kisebb csónakokon átkelni.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez a szemet bunbanda gyerekeket is bunozesre kenyszerit.
lablevagassal kene buntetni hogy maskor ne koricaljon tilosba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés