A német szocdemek kizárták pártjukból az iszlámkritikus kijelentéseiről ismert Thilo Sarazzint

2020. július 31. 18:22
Sarazzin 2018-ban megjelent egyik írásában úgy fogalmazott, hogy a muszlimok többségének vallási színezetű kulturális idegensége és születési arányszámuk veszélybe sodorja Németország nyílt társadalmát, demokráciáját és jólétét.

Kizárták a német szociáldemokrata pártból (SPD) Thilo Sarrazin iszlámkritikus kijelentéseiről ismert politikust pénteken – erősítette meg az SPD szövetségi döntőbizottsága. A vitatott politikus fellebbezni kíván a döntéssel szemben.

Thilo Sarrazin többé nem tagja az SPD-nek – írta a szociáldemokraták szövetségi főtitkára, Lars Klingbeil a Twitter-oldalán. A 75 éves politikus mindenekelőtt az iszlámmal kapcsolatos bíráló kijelentései miatt került pellengérre az SPD berkeiben. Az SPD szövetségi döntőbizottsága a párt tekintélyének és hitelességének megőrzésével indokolta Sarrazin jogszerű kizárását. Hozzátette: Sarrazin „jelentős mértékben megsértette a párt alapelveit és rendjét, károkat okozva ezzel”.

Az SPD szövetségi döntőbizottsága határozatával a berlini tartományi döntőbizottság  azonos tartalmú januári döntését hagyta jóvá.

Sarrazin pénteken bejelentette, hogy a berlini tartományi bíróságon fellebbezést nyújt be, mert szerinte a döntést már a szóbeli meghallgatás előtt meghozták,

és nem volt nyílt, igazságos és tisztességes az eljárás. Sarrazin emellett azzal érvelt, hogy az „Ellenséges hatalomátvétel: Miként akadályozza az iszlám a fejlődést és fenyegeti a társadalmat” című könyvének egyik idézetét sem minősítették hamisnak vagy rasszistának, bár ez adta a löketet a pártból történt kizárásához. ( A könyvről ebben a cikkünkben írtunk.)

„Ha valaki becsmérel és erkölcsileg lealacsonyít, rasszistának és jobboldali populistának nevez, akkor nincs más választása az embernek, mint megvédenie hírnevét. És én épp ezt fogom tenni” – fűzte hozzá Sarrazin. A vitatott politikus több könyvet is írt, amelyekért heves bírálatok érték iszlámkritikus kijelentései miatt. 2018-ban megjelent egyik írásában úgy fogalmazott, hogy a muszlimok többségének vallási színezetű kulturális idegensége és születési arányszámuk veszélybe sodorja Németország nyílt társadalmát, demokráciáját és jólétét. Sarrazin szerint a muszlimok integrációja szinte megvalósíthatatlan. A politikus ugyanakkor visszautasította az őt rasszizmussal vádoló bírálatokat, mondván művei mindössze a német társadalom fokozatos megosztottságát írják le a nagyszámú muszlim bevándorló következtében.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Sarrazin szerint a muszlimok integrációja szinte megvalósíthatatlan."

Nem szinte, hanem biztos, hogy megvalósíthatatlan. A feketék integrációja is egy hatalmas kudarc, láthatjuk az eredményét az Usában. Ebből a szarból már nem fognak tudni kimászni, ez a téma újra és újra vissza fog jönni. És akasztani való idióták lennénk, ha mi is becsatalkoznánk a mainstreamhez, és mindenféle arabot meg négert engednénk be magunkhoz, hátha nálunk majd sikerülni fog.

baloldal nincs bevándorló muszlimok nélkül, de CDU sem, annak is van muszlim tagozata. Magyarországi baloldal sincs bevándorló muszlimok nélkül, épeszű itt élő ember nem szavaz a a bevándorlást szorgalmazó balliberálisokra. Egyébként meg a németeknek már mimdegy, Németország elesett.

A szocdemeknek már annyi.. A jogállamra, európai értékekre leselkedő veszély az iszlám állam a Saria törvénykezés.

Külön pikantériája a dolognak, hogy egy olyan embert zártak ki, akit
Szerecsennek hívnak.

A diktatúra jobb, mint a liberalizmusnak csúfolt tébolyult diktatúra...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés