Vitray Tamás a távozó indexesekről: Olyan választ adtak, amely feléleszti a reményt

2020. július 30. 10:05
Az egykori tévés azt mondta, hogy hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás a különböző pártközpontokból arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen.

„Olyan választ adtak a történtekre, amely feléleszti a reményt, hogy létezik a médiában szolidaritás, kollegialitás. Ennek most abban kellene megmutatkoznia, hogy az eltávozott gárda fórumhoz jut” – mondta Vitray Tamás a HVG-ben.

A volt tévériporter a Portré a rovatban beszélt az Index-ügyről, az interjúból a hvg.hu közölt részleteket. Ezek szerint Vitray felidézte, hogy a különböző pártközpontokból hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen, és ha főnöke mégis megpróbált valakit a műsorába protezsálni, megijedt, mert attól félt, hogy oda lesz a hitelessége. Ezt féltve végül az ezredfordulón nem állt bele egy interjúsorozatba, amelyet ő készíthetett volna Orbán Viktorral, noha kifejezetten rokonszenvesnek és közvetlennek találta az akkori és jelenlegi miniszterelnököt. „Személytől függetlenül minden ilyen kormányfői interjúhoz csak mikrofonállvány lehetett a riporter” – jelenti ki Vitray.

A beszélgetésben a hatvan éven át a médiában dolgozó Vitray Tamás elmondja véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi átalakításáról, valamint az ő saját oktatási módszeréről is beszél, de érinti a napirenden lévő újságírói etika kérdését is.

Nyitókép: MTI Fotó: Czimbal Gyula

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Az egykori tévés azt mondta, hogy hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás a különböző pártközpontokból arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen."

Etessed anyádat ezzel a szarral, vén komcsi rohadék.

Reménykedjél, Vitray, már nem sokáig kell várni és jön a legújabb Soros, igaz-e?
Ja, és akkor minden remény valóra válik, onnan kezdve: senki ne reménykedjen tovább...

Pontosan. Nem kárhoztatom azokat, akik próbáltak megélni az előző rendszerben, de ne akarjanak már mártírként tetszelegni, és minket kioktatni különféle homályos erkölcsi utalásokkal.

Persze, Tamás nem kapott közvetlen utasítást. Ha ebben a rendszerben soha senki nem adott vagy kapott pártos utasítást, akkor minek kellett leváltani?

Csak mérsékelten kedvelem Vitray-t, de mi alapján gondolod megmondani másoknak, hogy hány évesen válhatnak el?

Tamás, holnap Kádár Jánossal lesz élő interjú az ATV-ben, le maradj róla.....tudod, első a naprakészség, a jól értesültség.......

Talán azért nem érkeztek mert tudtad magadtól is a dolgod.

https://pestisracok.hu/csak-ul..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés