Ursula von der Leyen kiállt az LMBTI közösség jogai mellett

2020. július 30. 18:41
 Lengyelország igazságügyminisztere Zbigniew Ziobro szerint a bizottság „illegális és megalapozatlan” döntést hozott.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön kiállt az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszexuális) közösség jogai mellett, miután a bizottság előző nap visszautasította hat LMBTI ellenes lengyel település testvérváros programbeli finanszírozását. „Az Európai Unió szerződései biztosítják, hogy minden európai szabadon eldönthesse, hol éljen, kit szeressen, és mire törekedjen. Én arra törekszem továbbra is, hogy egyenlően élhessünk az unióban” – írta az elnök Twitter üzenetében A testület csütörtöki sajtótájékoztatóján, Stefan de Keersmacker illetékes szóvivő, a lengyel üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a bizottság „rendelkezésére állnak olyan eszközök” amelyek biztosítják, hogy az uniós forrásokat a tagállamok, az EU normáival összehangban költsék el.

A bizottság szerdán elutasította annak a hat lengyel városnak a programtámogatását, amelyek önkormányzatai LMBTI-jogokat támadó állásfoglalásokat tettek, mivel az értékelő testület, nem volt meggyőződve arról, hogy pályázataik „összhangban lennének a program célkitűzéseivel, különösen, ami a megkülönböztetés-mentességet illeti.” Lengyelország igazságügyminisztere Zbigniew Ziobro szerint a bizottság „illegális és megalapozatlan” döntést hozott.

„Nem hagyhatjuk, hogy lengyel honfitársainkat diszkriminálja az EU. Az uniós intézmények nem tehetnek különbséget az állampolgárok között, és tiszteletben kell tartaniuk, hogy jogunk van a véleményformáláshoz” – írta a miniszter a Facebook közösségi portálon. Múlt év decemberében, Európai Parlament határozatban kérte fel az Európai Bizottságot, hogy ítélje el a lengyel „LMBTI-mentes övezetek” kialakítását. Délkelet-Lengyelországban 2019 eleje óta több helyen úgynevezett „LMBTI-ideológiától mentes” területeket jelöltek meg.

(MTI)

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hogy minden európai szabadon eldönthesse, hol éljen, kit szeressen

akkor miert nem donthetjuk el, hogy feher europai emberek kozott szeretnenk elni, es miert nem donthetjuk el kit szeressunk es kit nem (pl a buzikat) ?

Válaszok:
legyetek | 2020. július 31. 6:49

Ebben az ügyben még Szolzsenyicin is megértő volt Sztalinnal, mikor megjegyezte, megérti, hogy nem csípte a homokosokat és a GULAG-ra küldte őket. ('De mi baja volt az eszperantistákkal?' - tette hozzá.

"Az ENSZ bürokratái továbbra is zsarnokoskodnak a fejlődő országok fölött, és segélyeiket liberális napirendjük elfogadásához kötik, így terjesztve el az egész világon az LMBTQI-ideológiát és az abortuszokat.

A fejlődő országoknak például Kenyának, az én hazámnak nem gender-ideológiát és abortuszokat reklámozó szexuális nevelésre van szüksége, amely megrontja a fiatal lányok és fiúk ártatlanságát, és szexuális tárgyakká alacsonyítja le őket.

Szavunk is van rá...
ZSAROLÁS!

Az alapvető szükségletekre való összpontosítás helyett az Egyesült Nemzetek Szervezete az alábbiakat követeli tőlünk:

Ingyenes hozzáférés az abortuszhoz minden nő és lány! számára az abortusz "emberi jogként" való elfogadása
a genderideológia elfogadása és követeléseinek bevezetése illetve a mindezeket propagáló átfogó szexuális nevelés bevezetése már kisgyermekkortól."

Teljes az egyetértés Orbán és Leyen között. Mindketten hagyománytisztelők. A köcsög is ilyen hagyomány.

Riporter:
- Itt van ez az a gyakran emlegetett LMBTQ betűszó. Ezt például jónak tartja?"
Nádasdy Ádám:
- Nem, nem tartom jónak... és hát egy kicsit nevetségesnek tartom. De kérem, ha valaki komolyan ezt gondolja helyesnek, akkor... én csak egyszerű buzi vagyok, én nem vagyok LMBTQ.

Mondta ezt a kitűnő nyelvész (és költő, műfordító, esszéista, egyetemi tanár).

Ez az európai érték nem szerepel a Szerződésben, semmilyen módon nincs szabályozva. Mégis mindenkire rá akarják erőltetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés