Nyolcvanöt beteg menekült gyermeket fogad be a görög szigetekről Németország

2020. július 30. 12:48
A kiskorúak áthelyezését korábban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

„Németország befogad 85 beteg menekült gyermeket és kilencven hozzátartozót a görög szigetekről” – közölte az athéni bevándorlási miniszter helyettese, Jorgosz Kumucakosz csütörtökön. A csoport csütörtökön utazik Athénból a németországi Kasselbe. Kumucakosz hangsúlyozta, hogy távozásuk hozzájárul a zsúfoltság csökkentéséhez a szigetek fogadóközpontjaiban. Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz táborai fogadóképességük többszörösének kénytelenek menedéket nyújtani.

A kiskorúak áthelyezését korábban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A tervek szerint a közeljövőben 1600 gyermeket helyeznek át több európai uniós országba, valamint Svájcba. Németország, Svájc, Finnország és Portugália eddig több mint kétszáz kiskorút fogadott be. Az Európai Unió felé tartó migránsok jelentős része Görögországban lép be az unió területére. A görög szigeteken tartózkodók többsége a török partokról kiindulva vágott neki az Égei-tengernek.

A görög bevándorlási minisztérium aláhúzta: a hatóságok mindent megtesznek a szigetek tehermentesítéséért, és igyekeznek minél több embert áthelyezni Görögország szárazföldi részére. Az elmúlt időszakban politikusok és aktivisták is szót emeltek a túlzsúfolt táborok kiürítéséért, ahol borzalmas higiéniai körülmények uralkodnak.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés