MÉG A REZSICSÖKKENTÉST IS ELLOPTÁK - AZ EU-S PÉNZEKET NE ENGEDJÜK!

2020. július 30. 12:33

Donáth Anna
Facebook
Maga a történet pedig igazi esettanulmány, fel is fogom használni, amikor az Európai Parlamentben a következő uniós költségvetésről döntünk.


„»Kiderült, hogy a vételáron felül még 57,7 milliárd forintot kellett a cégre költenie az államnak. Tehát több mint 75 milliárd forintra volt szüksége az MVM-nek, hogy megszerezze az erőművet« – a 24.hu cikke részletesen elemzi, hogyan kerültek újabb közpénz-tízmilliárdok Mészáros Lőrinc közelébe. Az a kormány kupeckedett ilyen rosszul az erőművel, ami hét éve szédít a rezsicsökkentéssel!

Maga a történet pedig igazi esettanulmány, fel is fogom használni, amikor az Európai Parlamentben a következő uniós költségvetésről döntünk. Míg ugyanis a magyar költségvetési pénzeket túszul lehet ejteni Polt Péterrel és magát négyszeresen »elszámoló« közszolgákkal, addig az uniós forrásokkal ezt nem fogják többé ilyen simán megtenni. Igen, az EU következő hétéves költségvetésének is az egyik nyertese Magyarország lehet. De ha tőlünk függ, akkor nem Orbán Viktor vagy strómanja, hanem valóban az ország nyer. Az uniós büdzsé kialakításakor ugyanis ezt az elvet követtük: »Több uniós pénz, szigorúbb jogállami elvárások«.

Ami azt jelenti, hogy ha a magyar miniszterelnök tovább rombolja a jogállamot, ha környezetében továbbra is működik a közpénz-szivattyú, annak következménye lesz. El fogjuk venni a kormányától azt a jogot, hogy a Magyarországra érkező uniós pénzeket osztogassa. Ezt a pénzt ugyanakkor meg fogják kapni a magyar emberek, hiszen az az övék, és nem a miniszterelnöké. Közvetlenül a magyar vállalkozások, önkormányzatok, civilek részesülhetnek majd a forrásokból – és nem a korrupt Fidesz-kormány környékén, hanem a pártatlan Európai Bizottságban döntenek majd ezekről.

A Fidesz lopja az uniós pénzeket, és lebontja a magyar jogállamot. A következő hét évben mindkét bűnét a fejére fogjuk olvasni és meg fogjuk állítani. Magyarország az előttünk álló időszak nyertese lehet: jelentősen növeljük a magyar emberek által elérhető forrásokat, és megteremtjük a módját, hogy Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet távol tartsuk ezektől a pénzektől. Eleve sem nekik szántuk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közvetlenül a magyar vállalkozások, önkormányzatok, civilek részesülhetnek majd a forrásokból.

Értsd: baráti cégek, megfelelő vezetésű önkormányzatok és a helyes szellemiségű "civil szervezetek".

Mondom, Donát kacsa olyan, mint Steinmann a Tanár út kéremből, bár nem egészen: Steinmann csak stréber, de nem sunyi. "Juuuúj el is lopta rezsiccsöntést is az Óóbbán, megyek is jól beárulom." Ez kb. a dedó szint.

Maga a történet pedig igazi esettanulmány, irja Annuska.
Ilyen az amikor az akar beszélni arabusul, aki nem tud arabusul (Donáth Anna)
A Mátrai Erőmű 950 MW összteljesítményű és az erőmühöz tartozik a ligintbánya is.
A 75 miliárd az 75000 millió Ft, a 950 MW= 950 millió watt.
Tehát 1 watt teljesítmény ára 75000/950= 78,95 Ft, ami kb 0,23 euró és ingyen van a bánya.
Ez az ár kb. 25%-a egy újonnan épített erőműnek.
Lehet elemezni, hogy egy használt erőmű mit ér, meg, hogy Mészáros Lörinc mennyit keresett, de nagyságrendeket azért nézni kellene.
Ráadásul a 75 milliárdból a 24.hu szerint 26 mrd tőke emelés.
Nem tudni ez miért kellett, de az erőmű müködéséhez valószínű nem, így ez csak demagógiának tűnik.
Azt meg végleg nem tudni ki és hogy lopta el a rezsicsökkentést.
Pillanatnyilag nem emelte senki az áram árát, az vagy 8 éve változatlan és gyakorlatilag a legalacsonyabb az EU-ban.Válaszok:
Berecskereki | 2020. július 30. 16:33

"A Fidesz lopja az uniós pénzeket, és lebontja a magyar jogállamot."
A Fidesznek az ilyen állítások tisztázására ki kell kérnie az EU Parlamenttől Donáthot és bűnvádi eljárást lefolytatni ellene.
Ott lehet bizonyítani pro, kontra.

Elópták a börtönéket! Elópták a zindekszet! Elópták a rezsicsökkentésteteteket! Mindentet elóptak!

,,Kiderült, hogy a vételáron felül még 57,7 milliárd forintot kellett a cégre költenie az államnak. Tehát több mint 75 milliárd forintra volt szüksége az MVM-nek, hogy megszerezze az erőművet,,

Az állítás hamis.

A 75 milliárd három részből áll.
1. Vételi,
2. Hitel átvállalása és hitelfelvét,
3. Törzstőke emelés.

A 2.-3. tétel már a működéshez tartozik és nem a vételhez. Meggyőződésem, hogy amilyen fejlesztéseket az MVM tervez még további forrásokra lesz szükséges.

,,Ráadásul a 75 milliárdból a 24.hu szerint 26 mrd tőke emelés.
Nem tudni ez miért kellett, de az erőmű müködéséhez valószínű nem, így ez csak demagógiának tűnik. ,,
A Mátrai Erőmű gazdasági beszámolójából kiderül, hogy likviditási problémái voltak. Az MVM által írtakból pedig az is kiderült, hogy a vétel után fejlesztéseket kívánnak végrehajtani. Továbbá vissza kell fizetni a tagi hitelt.
Ezek együttes összege teszi ki az 57,7 milliárd forintot. Ebből pedig az következik, hogy nem a vételárhoz, hanem a működéshez kapcsolódik.

A jogállamiság értelmét már meghatároztátok? Ha nem, miért kezdenétek most másba?
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés