Kormányszóvivő: Az iskolakezdést is veszélyeztethette volna az enyhítés

2020. július 30. 20:40
Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

A koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedések enyhítése kockázatos lett volna, és akár a szeptemberi iskolakezdést is veszélyeztethette volna – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte, hogy érvényben maradnak a járvány elleni védekezést szolgáló intézkedések. Szentkirályi Alexandra kiemelte: míg a környező országokban emelkedik a megbetegedések száma, addig Magyarországon az intézkedéseknek köszönhetően még mindig jók az adatok, „kontrollálni tudjuk a járvány terjedését”. Ugyanakkor – az operatív törzs ajánlása alapján – arra jutottak, hogy bármilyen enyhítés, így az ötszáznál több résztvevős zenés-táncos rendezvények engedélyezése is nagyon kockázatos volna – tette hozzá. Azt mondta, arra készülnek, hogy szeptemberben hagyományos módon kezdődik el a tanév.

Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében

A kormányszóvivő megismételte: a nyár a fesztiválok ideje, a zenészek a korlátozások miatt sok fellépéstől elesnek. A kormány ezért 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a zenészeknek. A keretből garázskoncert-sorozat indul, amelynek felvételeit mindenkinek elérhetővé teszik. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le – tette hozzá. Elmondta, meglapozottnak ítélik a postai dolgozók követelését, ugyanakkor „meg van kötve a kezük”, ezért a kormány levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy engedélyezze a postások bérének emelését.

Szentkirályi Alexandra szólt arról is, eddig 1 millió 192 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs íveket, és még több mint két hét van részt venni a konzultáción. Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében – tette hozzá.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezzel kb mindenki igy van aki nem sajnalja hogy elmaradt a pride

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés