Brüsszel bújtatott pártfinanszírozása

2020. július 30. 6:30

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Az uniós költségvetés csaknem mintegy 290 milliárd forintot kíván a következő hét évben az arra „érdemes” civil szervezetek közt szétosztani.

„Mikor a magyar miniszterelnök a történelmi uniós csúcs után itthon megszólalt, egyértelművé tette, hogy fontos csatát nyertünk ugyan, de háborút nem. Úgy tíz évig biztosan olyan nemzeti kormányra lesz még szükségünk – szerinte –, ami képes felvenni a kesztyűt a liberalizmus, valamint az ideológia által gyakorlattá tett politikából eredő globális veszélyekkel szemben. Olyan külső nyomás fog ránk nehezedni, amely a nemzeti közösségünk és az ország eddigi sikereit veszélyezteti a következő évtizedben.

A mondatok értelmezése akkor válik teljessé, akkor nyeri el értelmet, ha – átlépve az ország határait – nem csupán az ellenünk irányuló lejárató és hazug politikát szemléljük, hanem arra az uniós költségvetésre is rátekintünk, amely csaknem 841 millió (mintegy 290 milliárd forint, ami megfelel az összes magyarországi pedagógus féléves bérösszegének vagy nagyságrendekkel több, mint a dél-budai szuperkórház építésének költsége!) eurót kíván a következő hét évben az arra»érdemes« civil szervezetek közt szétosztani. Ha elfogadja az Európai Parlament a hétéves költségvetést, ha megvétózza azt, ez a tétel biztos marad.

A politika nem más, mint háború, így e mondat valamiféle tautológia is lehetne, de a kormányfő célja nyilván nem önismétlés vagy egyértelmű fogalmak közhelyszerű definiálása volt, hanem egy valós, előttünk álló, ijesztő jelenségre kívánta felhívni a figyelmünket. (Meg persze megerősítette azt is, hogy messzelátó és tudatos politikai víziói vannak, korszakot szeretne kormányaival építeni, és hosszú távra tervez.) Az egyik ilyen valós fenyegetettség az úgynevezett NGO-knak elkülönített, kiemelkedően magas összeg. Mert ha az elmúlt hétéves költségvetésre vetjük tekintetünket, akkor azt tapasztaljuk, hogy a támogatások jelentős hányada olyan, civil szervezetként bejegyzett politikai szereplőkhöz áramlott, amik az egyes tagállamokban, így Magyarországon is nyíltan balliberális értékeket képviselnek. És mivel ezek az NGO-k, hazánkban és minden olyan országban, ahol nem a balliberális értékeket képviselő kormány került hatalomra, konkrét ellenzéki tevékenységet folytattak, így bátran ki lehet jelenteni azt, hogy az uniós költségvetésből érkező »civil támogatások« jelentős része bújtatott és illegális pártfinanszírozási tevékenység volt, de félő, hogy az marad a következő hét évben is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alapítani kell erők jobboldali ngo-kat.
Igaz, úgy járhatnak, mint a lengyel városok, akik nem kaptak támogatást, mert nem lmbtqwertzuio-sek.

A baloldal vádol
A zöldek lelepleznek
A liberálisok tiltakoznak
...ilyen és ehhez hasonló szalagcímekkel tele a sajtó, média, tv-híradó.
Most, hogy a valódi Európát VALÓBAN SÚJTJÁK, TÉNYSZERŰEN REJTETT PÁRTOKKAL BÜNTETIK:
a V4-országok TILTAKOZNAK-E?
Már az elutasítás utáni 10. percben világgá kellett volna röpíteni:
A V4-ek elítélik az EU Bizottság LOPAKODÓ fasiszta lépését.

jAV.: elutasítás helyett utasítás

Érdeke, hogy ha az EU oszt pénzt az "arra érdemesek" között, nincs felháborodás a "civil" oldalon diszkrimináció vagy átpolitizáltság miatt. Ilyenkor bőven belefér, hogy az EU szerint "arra nem érdemes" szervezetek forrás nélkül maradjanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában