Örömtelen óda

2020. július 29. 7:42

Batka Zoltán
Népszava
Ezek a Lőrincek a német adófizetőknek és a Deutsche Telekomnak köszönhetően vásárolták fel az Origót.

„Nehéz ma már európaiságot emlegetni köztársaságpárti magyarként, úgy, hogy egy évtized után világosan látszik: Európa mindvégig itt volt, az orrunk előtt. Csak éppen egy beltenyésztett sunyi, ám annál agresszívebb unokaöcsije képében.  Az egyszerűség kedvéért, csak így, családiasan: Lőrinc.

Nem konkrét személyről beszélek, hanem egy posztfeudális állatfajtáról, a nemzeti stróman rendről, Orbán Viktor neuronjainak nagyot markoló tenyérben és tág bendőben végződő kiterjesztéseiről, kokainszagú nihilista politikai menedzserek és susogóra Bocskait  húzott üzletemberek szimbiózisáról.

Tetszik vagy sem, így, tíz év után tényszerűen ki kell jelenteni, hogy ezek a Lőrincek a német adófizetőknek és a Deutsche Telekomnak köszönhetően vásárolták fel az Origót. Az EU fejlesztési forrásaiból szerzett jövedelemből vásárolták fel és záratták be a Népszabadságot. A humanitására büszke Nyugat finanszírozta meg nekik, hogy itt a teljes vidéki laphálózatot megszerezzék és kénköves hazugságot böfögő sárkánnyá alakítsák. A EU-s fejlesztési pénzekből rágták be magukat az Index testébe, mint a májmételykór parazitája és nem rajtuk múlott, hogy a szerkesztőség végül elemi immunreakcióval válaszolt a jelenlétükre. A paraziták ugyanis mindenkoron inkább a lassú döglődésben és elnyújtott rothadásban érdekeltek. Európa pedig saját kényelme érdekében inkább beletörődni látszik az alvégen történtekbe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, mikor jöttök rá, hogy az Orbán gazdagodása, személes tulajdonlása az ország javai felett, egy negatív IQ esetén eladható hülyeség. Ha viszont oligarchákról, cégcsoportokról beszélünk, abból vannak ellenzéki kötődésűek is, csak ők nem akarnak annyit szerepelni, amennyire Mészárost toljátok előtérbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés