Isztambuli Gender Egyezmény? Kuka!

2020. július 28. 13:41

Kiszelly Zoltán
Mozgástérblog
A trend egyértelmű: a nagyok még jobban kivonják magukat a rájuk nézve hátrányos nemzetközi egyezményekből.

„A nemzetközi jogot az államok közötti viszonyok szabályozására találták ki. Idővel ez is megváltozott és a globalista ideológia trójai falovává vált. Nem csoda, ha Trump elnök szabadulna a hidegháború, vagy a globalizáció tetőzése idején kötött, előnytelen egyezményektől. Mint ahogyan a magyar és lengyel szuverenista kormány is. A lengyel kormány ki akar lépni az Isztambuli Egyezményből. A hír mögött egy folyamat látszik, amely a nemzetközi jogot visszaterelné eredeti medrébe. Az ugyanis az államok közötti viszonyokat szabályozza, ám az utóbbi időben soft politics eszközzé silányult és a globalista NGO-k homokozójává vált.

A képlet ismerős: az egyik kitalálja, a másik egyetemi tanszéke vagy NGO-ja ajánlásokat fogalmaz meg. A harmadik politikusként az ajánlást törvénybe vagy nemzetközi szerződésbe foglalja. Innentől kezdve az ajánlás kötelezővé válik, aminek a betartását az »érzékenyített« bíróságok kényszerítik ki. Ezt látjuk az EU-ban, és — sajnos — ezt látjuk a nemzetközi szervezetek szintjén is. António Guterres ENSZ-főtitkár nemrég ki is mondta, hogy »világkormányra van szükség«, az oda vezető út pedig nemzetközi szerződésekkel van kikövezve. Sokaknak pont ebből lett elege.

Trump elnök az USA számára előnytelen szerződéseket sorra mondja fel és köt — országa erejét felhasználva — előnyösebbeket. Az unilaterális szemléletet felváltja a bilaterális, ahol az USA politikai és gazdasági ereje jobban érvényesül. A globalista ideológia az ezzel fertőzött nemzetközi szervezeteken keresztül is érvényesül, ezért blokkolja Trump pl. a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) működését azáltal, hogy meggátolja a választott bíróság új bíráinak kinevezését. Az elnök az Egészségügyi Világszervezetből (WHO) egyenesen ki is léptette az USA-t. Egy másik nagyhatalom is szkeptikus a globalista nemzetközi jog szabályozó erejével kapcsolatban. Az új orosz alkotmány szerint mostantól a nemzetközi joggal szemben az orosz jog élvez primátust, így a kettő ütközésekor az alkotmánybíróságnak kell döntenie.

A trend egyértelmű: a nagyok még jobban kivonják magukat a rájuk nézve hátrányos nemzetközi egyezményekből. Logikus, ha a többi szuverenista kormány is így tesz. Magyarország ebben is úttörő szerepet vállalt. Nem csatlakoztunk a népvándorlás előtt kaput nyitó, illetve a migránsoknak az őslakosokkal egyenlő jogot adó ENSZ Migrációs és Menekültügyi Egyezményekhez. Az Országgyűlés nemrég az Isztambuli Egyezmény ratifikációját utasította el, aminek gender ideológiája szembemegy az Alaptörvény családképével. A lengyel kormány bátor szándéka biztató jel és azt mutatja, hogy legfőbb ideje a pervertált nemzetközi és európai uniós jogot eredeti medrébe terelni. A járvány ugyanis megmutatta, hogy még mindig a nemzetállam tudja polgárait a legjobban megvédeni, ezért azt erősíteni kell és nem gyengíteni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belgrád-Budapest kínaivasút-hitelszerződés miért nem kuka?????????????????

"Mindig ezen a gender-faxságon lovagolnak a cikkek, pedig ez csak egy része, nem is legfontosabb része az isztambuli szörnyetegnek."

Pontosan, nekem sem tetszik. A legproblémásabb részei az Isztambuli egyezménynek:

1. Az alapozó ideológia: A nők történelmi elnyomása a férfiak által.
2. Az ideológiára alapozott terv: A nőket emiatt extra kompenzáció, extra jogok illetik meg.
3. Az erre a terve alapozott konkrét intézkedési csomag,a mely gyakorlatilag nem foglalkozik senki mással, csak a nőkkel, a nőket ért hátrányokkal.
4. Az extra jogok, amiket követel a egyezményt betatató "felügyelők részére", amely közel egyenértékű a diplomáciai mentességgel.

Ezek a fő problémák az Isztambuli Egyezménnyel. Egy újabb Nemzetközi Hatóság létrehozása, méghozzá a radikális feminista ideológia terjesztésére.

Miért házaljak ott? Nálunk akarták a libsik, hogy ratifikáljuk ezt a szélsőbalos szemetet.

Világos, de akkor sem a genderelmélet a probléma az Isztambuli Egyezménnyel, hanem az, hogy családon belüli erőszakra hivatkozva kizárólag a nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozik, és szándékosan kihagy mindenki mást. Fiúgyereket ért bántalmazás, idős férfiakat ért bántalmazás, satöbbi. Súlyosan diszkriminatív, mert kizárólag a nőket tekinti áldozatnak.

A másik dolog, amit senki nem említ, hogy az egyezményt létrehozó szervezet szinte hatósági jogköröket követel magának. Beavatkozást a nemzeti törvényalkotásba, és főleg a törvények végrehajtásába, abba, hogy a kormány mennyi pénzt ad feminista (az ő szóhasználatukban: nővédő) szervezeteknek, alapítványoknak.

Ezek a nem kis problémák az Isztambuli Egyezménnyel. Ezzel kellene érvelni, nem erre a homályos, semmitmondó genderizére. Az is belekerült, de egyáltalán nem hangsúlyosan, és az egyezmény alapvető problémáihoz képest eltörpül.

Szóval jó lenne, ha legalább egy jobboldali értelmiségi elolvasná magát az egyezmény szövegét. Lehetőleg olyan valaki, aki jártas a nemzetközi jogban:

https://megtalalta.blog.hu/202..

Tudom, hogy milyen agyrém a gender elmélet, csöppet sem tartom veszélytelennek, de az Isztambuli Egyezmény ezer sebből vérzik, és nem a genderelmélet a legnagyobb problémája. Ebben az egyezményben sűrűsödik össze az újgenerációs feminizmusok hazug világértelmezése, és hatalmi mániája. És ez sokkal veszélyesebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés