Románia: Bevezették a karantént a falujában, erre meglógott a tengerpartra

2020. július 27. 13:44
Hiába, ha nyaralni kell, akkor nyaralni kell – írta meg a Főtér.ro.

Amint az közismert, a koronavírus-járvány berobbanása miatt a hatóságok több romániai települést is vesztegzár alá vontak. Közéjük tartozik a festői Gornet nevű falu is, amely a nem kevésbé festői Prahova megyében található. Mint ismeretes, a karantén bevezetésének kritériuma az, hogy az azonosított fertőzöttek száma elérje a hármat ezer főre vetítve. Mivel Gornet kevesebb mint háromezer lakosával 15 esetet produkált, szerdán este 14 napra vesztegzára alá vonták. Ami annyit jelent, hogy a ki- és bevezető utakat megszállja a rendőrség és a csendőrség, és az ott élők nem hagyhatják el a települést.

Elméletileg. Gyakorlatilag ugyanis kiderült, hogy egy helybeli lakos már szombaton a Fekete-tenger partján, Costineşti-en flangált vidáman. A vidámság azonban nem tartott sokáig, a hatóságok ugyanis felfedezték az esetet, ezért aztán bűnügyi eljárás indult ellene a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt. Amúgy nem ő az egyetlen, akinek nem tetszik, hogy a települést lezárták: a község polgármesteri hivatala felkért egy ügyvédet és beperelte a sürgősségi helyzetekért felelős hatóságot, Raed Arafat államtitkárral az élen. A bukaresti táblabírósághoz benyújtott keresetben kerek 500 000 euró kártérítést kérnek, no meg azt, hogy a hatóság kérjen bocsánatot tőlük a bánásmódért – írta meg a Főtér.ro.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Ronald Wittek. Strandolók a Fekete-tenger partján a dél-oroszországi Szocsi egyik strandján 2018. június 13-án.

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más:
Kartellezésért megbírságolták a konzorciumát, erre jól beköpte a többieket, hogy neki ne kelljen fizetni. (Vádalkunak is nevezik)
Erre kinevezték külügyminiszternek.

hat azt meg a jobbikbol se nezem ki hogy ezert fizetnenek, de talan valami lejart szaraztesztat neha tetszik kapni :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés