Majmokhoz és kutyákhoz hasonlította a szurkolókat, elküldték a belga edzőt Tanzániából

2020. július 27. 17:11
„Az egyetlen örömöm az egészben, hogy mindig teltház előtt játszunk, de ezek a munkakörülmények nem valók nekem” – mondta a 60 éves tréner.

Rasszista megnyilvánulása után menesztették Luc Eymaelt, a tanzániai labdarúgó-bajnokságban szereplő Young Africans együttesének vezetőedzőjét.

A belga tréner az élvonal utolsó előtti fordulójában a Mtibwa vendégeként elért 1-1-es döntetlent követően illette méltatlan jelzőkkel a szurkolókat, és kritizálta az országban meglévő infrastruktúrát. „Ezek a szurkolók semmit nem tudnak a futballról. Csak kiabálnak, olyanok, mint a majmok vagy az ugató kutyák” – idézte több internetes oldal is a 60 esztendős edzőt. „Ez a hely nem nekem való, olyan pályákon kell játszani, mint Európában a heted- vagy nyolcadosztályban. Nem szeretek az önök országában lenni” – bírálta a körülményeket Eymael, aki kifogásolta, hogy nincs autója, és nem áll rendelkezésére wifi vagy digitális televízió sem. Hozzáfűzte, a felesége sem élvezi az ottlétet, amely számára is taszító.

Az egyetlen örömöm az egészben, hogy mindig teltház előtt játszunk, de ezek a munkakörülmények nem valók nekem” – szögezte le. Eymael később elnézést kért a nyilatkozatokért. A Young Africans végül másodikként zárta a pontvadászatot a nagy rivális, sorozatban a harmadik bajnoki címét begyűjtő Simba együttese mögött. A Young Africans az ország legeredményesebb klubja 22 elsőséggel, a Simba 21 bajnoki arannyal a második az örökrangsorban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/KHALED EL FIQI

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem pl az Elza és kölykei nagyon tetszett.
Lehet, hogy jó ott lakni.

jojo, de latta mar a belga valogatottat? drabal neger az osszes...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés