Ujhelyi: A Balatont nem nyúlhatja le a Fidesz oligarcha-köre!

2020. július 22. 22:22
Az EP-képviselő az idegenforgalom területén működő kisvállalkozások segítését sürgette.

A turizmus, köztük a balatoni idegenforgalom területén működő kisvállalkozások segítését sürgette az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán Keszthelyen.

Ujhelyi István, aki az EP Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának alelnöke az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „A Balaton mindenkié, a Balatont nem nyúlhatja le a Fidesz oligarcha-köre!” Elmondta, hogy a 25 millió munkavállalót foglalkoztató turizmus Európában soha nem látott mélységű válságba került. Közölte, Magyarországon 300-500 ezer ember dolgozik ebben a szektorban, 90 százalékuk kis- és közepes vagy családi vállalkozásnál.

Kifogásolta, hogy miközben az EU megnyitotta az összes gazdaságmentő programját a turisztikai vállalkozásoknak is, addig egy április 16-án megjelent, a külgazdasági és külügyminiszter által kiadott, most is hatályos rendelet kizárja a növekedést és a versenyképességet támogató gazdaságvédelmi pályázatokból ezeket a cégeket. Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte az intézkedést és azt firtatta, meddig akarják fenntartani.

Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke július 10-én jelentette be, hogy El a kezekkel a Balatontól! jelszóval akciót indítanak, ezzel kifejezve azt: nem kérnek abból hogy a szabadstrandok fizetőssé váljanak, a vitorláskikötőket privatizálják, a part menti területeket pedig beépítsék.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ujhelyi a hazudós puma

,, Kifogásolta, hogy miközben az EU megnyitotta az összes gazdaságmentő programját a turisztikai vállalkozásoknak is, addig egy április 16-án megjelent, a külgazdasági és külügyminiszter által kiadott, most is hatályos rendelet kizárja a növekedést és a versenyképességet támogató gazdaságvédelmi pályázatokból ezeket a cégeket,, - állítja Ujhelyi.

Hazudik! Ami nem meglepő.

,, 2020. április 16-án megjelent a külgazdasági és külügyminiszter 7/2020. (IV. 16.) KKM rendelete (a továbbiakban ,,Rendelet,,) a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásról. A versenyképesség-növelő támogatás célja a koronavírus (COVID-19) következtében a gazdaság számára szükséges beruházások ösztönzése.
A támogatást kizárólag közép- vagy nagyvállalat igényelheti bármely iparágban és gazdasági területen.,,
https://www.pwc.com/hu/hu/sajt..

Azért közép- vagy nagyvállatok részére került kiírásra, mert a feltételeket csak ők tudják teljesíteni.

Ugyanakkor június-ban kiírásra került turisztikai fejlesztésre z egyéni és kisvállalkozások részére a pályázati kiírás 60 milliárd forint értékben.
A támogatást igényelhetik
- magánszálláshely üzemeltetését végző természetes személyek és egyéni vállalkozók, akik maximum 8 szobát üzemeltetnek 16 férőhelyig.
- egyéb szálláshelyek üzemeltetését végzők, akik maximum 8 szobát üzemeltetnek 16 férőhelyig.
- 2020.05.18. napján érvényes Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ regisztrációval rendelkeznek vagy 2019.01.01-től érvényes működési engedéllyel működik és rendelkezik NTAK szálláshely regisztrációs számmal.
https://palyaz.hu/kisfaludy-pa..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés