Átszervezik a Tescót, ez hétszáz alkalmazottat érint

2020. július 21. 8:51
Az érintettek csoportos létszámleépítés tárggyal kaptak levelet a Tesco-Global Áruházak Zrt.-től.

Átszervezés kezdődött a Tescónál, ami hétszáz alkalmazottat érint – írta a Világgazdaság kedden. A lap megtudta, hogy az érintettek csoportos létszámleépítés tárggyal kaptak levelet a Tesco-Global Áruházak Zrt.-től. A brit tulajdonú áruházlánc az átszervezés során állást ajánl fel az alkalmazottak többségének. A Tesco sajtóosztálya azt közölte a Világgazdasággal, hogy technikai átalakításról van szó, a megszűnő pozíciókat pedig be kell jelenteni az illetékes hatóságoknál, ezért tájékoztatták hét megye munkaügyi központjait és a kereskedelmi szakszervezeteket.

Bizonyos munkakörök összevonásáról döntöttek, optimalizálják a beosztást; a vásárlói igényekhez rugalmasan alkalmazkodó működés a cél – reagált az áruházlánc a Világgazdaság felvetéseire. A lap megjegyezte: egyelőre nem lehet megjósolni, hogy hányan fogadják majd el a számukra felkínált pozíciót. A mostani átalakítás egy korábban elindult folyamat része, amelyet már a vevők is tapasztalhattak. A Tesco szűkítette az áruházaiban kapható termékek körét, és a belső polcokat is átszervezte. A Világgazdaság felidézte: a Tesco a nyár elején bejelentette, hogy kivonul Lengyelországból.

(MTI)

(Nyitókép: MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A teszkót jól kitömték adókedvezménnyel, támogatással és nem nézték, hány pénztárgép megy illegálisan, elnézték, hogy elfelejtett adózni.

Ez a hála.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés