A Momentumnak kampányoló indexes újságírók esete a kispesti korrupcióval

2020. július 20. 14:41

Apáti Bence
hirtv.hu
A kispesti korrupciós ügyekről szóló cikksorozatot (...) az októberi önkormányzati választásig szinte teljesen elhallgatta a független objektív sajtó.

Nem szorgoskodik úgy senki, mint a nincsmásikIndex főállású újmúlt-író ellenzéki aktivistái. Az a pofátlan múlthamisítás, amit Gajda Péterrel és haveri körének, – hogy is mondjam – korrupciógyanús ügyleteivel kapcsolatban művelnek, még az Indexhez képest is valami egészen új szintet képvisel. 

Történt ugyanis, hogy az októberi önkormányzati választások előtt a Hír TV bemutatta a hírhedté vált Lackner Csaba-féle videót, amin a fiatalember valószínűleg a felvételeken látható fehér porocska elszippantása miatt megeredt nyelvvel mesél arról, hogy a zsenge kora ellenére milyen kiválóan asszimilálódott a szocikhoz, és arról, hogy milyen tehetségesen tudták kirabolni a XIX. kerületet. 

Ő, Kránitz Krisztián és Gajda. 

Később, egészen pontosan október 9-én a Magyar Nemzet rábukkant arra a spanyolországi villára is, ami a kispesti vagyonkezelő nevén van, aki pedig nem más, mint a videón emlegetett Krinyó, (Kránitz Krisztián) akiről Lackner azt állította, hogy még Gajdánál is mohóbb, ha közpénzmilliók ellopásáról van szó. 

A kispesti korrupciós ügyekről szóló cikksorozatot, illetve a Hír TV anyagait,– különös tekintettel a spanyol vityillóra – mondanom sem kell, az októberi önkormányzati választásig szinte teljesen elhallgatta a függetlenobjektiv sajtó, amin nyilván csak egy újszülött volt képes őszintén meglepődni, azonban, mint azt az írásom elején említettem, amit azóta tolnak, – elsősorban az Index – az minden képzeletet felülmúl. 

Paróczai Anikó kispesti momentumos képviselő ugyanis, hasonlóan a többi ellenzéki párthoz és a függetlenobjektiv sajtóhoz, igazi elvtárshoz illő módon, először meg/ illetve kivárta, hogy Gajda behúzza az ellenzéknek a kerületet. 

Addig szépen, csendben és fegyelmezetten befogta a száját, hisz a korrupt politikusoknál, csak a Fidesz lehet rosszabb, és csak azután kezdett vad lármázásba, és izgatott vizsgálóbizottságosdizásba, miután teljesen biztossá vált, hogy újabb négy évre szabad/ellenzéki vezetésű marad Kispest. 

Egyszeriben ő is megtalálta az októberben már a jobboldali sajtó által megtalált spanyolországi luxi vilit, amit a nincsmásik imigyen tálalt:   

»A spanyol tengerparton vett ingatlant a kispesti vagyonkezelő igazgatója« 

»A spanyolországi Playa Flamencán vásárolt egy 75 nm-es apartmant a hozzá tartozó 53 négyzetméteres kerttel Kránitz Krisztián, a kispesti önkormányzat vagyonkezelő cégének igazgatója. Az igazgató 2018 októberében vásárolta az ingatlant, a Momentum pedig megtalálta a házat és a tulajdoni lapot is, rajta 'Don Krisztián Kránitz' nevével.« 

Mindezt majd négy hónappal a Magyar Nemzet cikke után. A 2020 február 3-án élesített cikket amúgy régi ismerősünk, Miklósi »nemállokfelaNélküledre« Gábor jegyezte. Rögzítsük még egyszer: a Magyar Nemzet október 9-én lelte meg Kránitz Krisztián szerény alkotóházát.   

Persze lehet valaki annyira naiv, hogy azt feltételezze, hogy mindez csak egy hiba, egy egyszeri botlás volt, – nyilván nem az volt – de azóta több, a témához kapcsolódó írás is megjelent az Indexen. Pont ugyanígy tálalva a tengerparti villa megtalálását. 

Legutóbb például Bíró Mariann készített egy hosszabb anyagot a kispesti bizottságról 2020 július 15-én, amiben így fogalmaz a Momentum titkos kampánytanácsadó/újságírója:   

»A Momentum képviselője a kispesti vagyonkezelőt azóta is vezető Kránitz Krisztián ügyei után való nyomozása során megtalálta Kránitz spanyolországi medencés villáját, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel.« 

A Momentum képviselője megtalálta a spanyolországi villát. Hát persze, hogy ő találta meg. Ki más? Majd pont egy nemzetes firkász fogja megtalálni. Brilliáns. Tanári. Császári. Ilyen alapos valóságferdítésre sem képes akárki. Csak egy indexes újságíró.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés