Merkel szerint „kudarcot vallhat” az EU koronavírus-mentőcsomagja

2020. július 19. 10:12
Az álláspontok még mindig távol állnak egymástól – fejtette ki a német kancellár.

Nem jósolható meg, hogy a most zajló európai uniós csúcsértekezleten sikerül-e megállapodásra jutni az uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, gazdasági mentőcsomagról, ugyanis a sok jóakarat ellenére az álláspontok még mindig távol állnak egymástól – közölte Angela Merkel német kancellár vasárnap Brüsszelben, a csúcstalálkozó harmadik munkanapjára érkezve.

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország kormányának vezetője kijelentette, mindent megtesz a találkozó eredményessége érdekében, azonban a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomag „kudarcot vallhat” a tárgyalások során.

Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett az alap mérete, az uniós pénzek elosztásának mechanizmusa, valamint a jogállamiság – tette hozzá Merkel.

(MTI)

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett a jogállamiság – tette hozzá Merkel.
A találkozón előveszik a thüringiai demokrácia elterjesztését az EU-ban, főként Magyarországon?

"Kemmerich kerek egy napig volt tartományi vezető: lemondott, miután rengetegen (így például Angela Merkel német kancellár is) kritizálták azt, hogy pont a saját pártja által is hevesen kritizált AfD támogatásával szerezte meg a miniszterelnöki címet."

"A harmadik fordulóban Höcke már nem jelöltette magát kormányfőnek, így ott Ramelow nyert: a Die Linke, a szocdem SPD és a Zöldek voksaival, az AfD „nem” szavazata mellett, a CDU tartózkodása és az FDP-sek szavazástól való távolmaradása mellett ismét folytathatja a tartományt a választás előtt vezető politikus."
Tehát, EZ A JOGÁLLAMISÁG, A SZAVAZATOK SZÁMA ALAPJÁN TÖRTÉNŐ DEMOKRATIKUS, NÉP ÁLTAL VÁLASZTOTT: KORMÁNYZÁS, ami Thüringiában történt:
1. Kemmerich, többségi szavazással megválasztott, kerek egy napig volt tartományi vezető: lemondott
2. Ramelow nyert, miután
a) a CDU tartózkodott - NEM SZAVAZOTT, DE AKKOR MIÉRT INDULT EL A VÁLASZTÁSON, MIÉRT FOGADTA EL A JOGÁLLAMI MANDÁTUMOT???
b) az FDP távol maradt a szavazástól
Így kell miniszterelnököt választani: nem szavaznak, távol maradnak.
Ez a demokratikus jogállam, amikor a démosz, a nép uralkodik.
A többség kerül ellenzékbe, a kisebbség alakít kormányt.
Ez az, ez kell ejrópának.

Van az a pénz, amiért nem éri meg semmi:-)))

Nekünk nem is olyan rossz:-)))

Merkel megint elővette a piaci kofa stilust.

Ha a járvány okozta munkanélküliség felszámlálásához akar az EU segítséget nyújtani, akkor ehhez mi köze van annak, hogy a járván előtt öt évre visszamenőleg milyen volt az adott ország munkanélküliségi rátája?
Miért akarja az EU a kormányok hibás gazdaságpolitikáját támogatni a többi ország terhére?

Normasértésről csak akkor lehet szó, ha ezt az Európa Unió Bírósága határozatban mondja ki és az illető ország nem hajtja végre. Ennek figyelembevételével a Sargentini jelentés nem több egy papír fecninél. Egyetlen olyan állítás sincs közte, amely bírósági ítéletet tartalmazna, amelyet Magyarország nem hajtott végre.

A ravaszkodás viszont arra megy ki, hogy az egyhangúság szavazást megszűntessék és újabb döntési jogot kaphasson az EP. Holott az EP-nek már így is túlzott mértékű a jogosítványa. Például a költségvetés elfogadását a végtelenségig szabotálhatja és a szavazásnál kedve szerint változtathat. Ez utóbbiban kellene egyértelműen megfogalmazni, hogy ahogy a Tanácsban a tartózkodás szavazat is szavazatnak számít. Amennyiben ez történik, akkor az EP-ben a Sargentini javaslat nem kapta meg a minősített többséget.

Mivel nem vagyok pénzügyi-gazdasági szakértő, az egészből csak azt látom, hogy az EU a teljes káoszba zuhant. Ami a Settimio Severo - 146-211 - imperátor hatalomra kerülése előtti birodalmi anarchiát, véres polgárháborút juttatja az eszembe. Azt a korszakot, amikor a milliárdos bankár, szenátor Didio Giuliano felesége unszolására, miután negyven milliót ajánlott fejenként a pretoriánusoknak, győzött a hatalmi harcban.

Majd jött 193-ban az első zsidó származású imperátor Settimio Severo. Kitűnő stratéga, filozófiát tanult Athénban, jogot Rómában, latinul ugyan akcentussal beszélt, egyenes, becsületes ember volt, s ami különösen meghatározó, világos képe volt a valóságról. Kivégeztette ellenfeleit, keményen rendet rakott. A katasztrófa elkerülése érdekében vaskezű vezetőre volt szüksége a Birodalomnak, amint a történetírók többsége is elismerte. Amivel mélyen egyet tudok érteni.

Európának, az EU-nak új Settimio Severora, Nehemiásra lenne sürgősen szüksége, egészen a nemzetállamokra lebontva. Félre a liberálnáci csőcselékkel.

,,Merkel szerint ,,kudarcot vallhat,, az EU koronavírus-mentőcsomagja,,

Ami ugyebár azt is jelentené, hogy Merkel asszonyság bukott kancellárként fog távozni a politika mezejéről.

Továbbá a déli államok, akik egyben tagjai az euró övezetnek csődközelbe kerülnek és az euró árfolyama eldúl a lejtőn. Mindezek folyományaként kormányok fognak megbukni. Soros György pedig kaszálni fog, ahogy ezt tette az angol fontnál.

Nem igényel. Biztosítunk mindenkit a segítő szándékainkról, de mi is kérünk valamit. Ennyi az egész:-)

Hirtelen csak annyi jut eszembe, hogy Merkel Dél Afrikából adott utasítás arra, hogy el kell törölni a thüringiai tartományi választások neki nem tetsző, az AfD számára kedvező eredményét. De már az is elég érdekes volt, amikor Merkel Horst Seehofer belügyminiszter véleménye ellenére leváltotta Hans-Georg Maassent.

Hans-Georg Maassen a szászországi Chemnitzben tartott, erőszakba forduló tüntetésekkel kapcsolatban megfogalmazta azt a feltételezést, hogy azért hoztak nyilvánosságra egy videófelvételt külföldinek kinéző embereket kergető németekről, hogy eltereljék a figyelmet a demonstrációkat kiváltó gyilkosságról, amellyel az országba menedékkérőként érkezett embereket gyanúsítanak.
Elmondta, hogy az alkotmányvédelemnek nincsenek információi arról, hogy külföldiek elleni hajtóvadászatok történtek Chemnitzben.

Ezzel a kijelentéssel szembefordult Angela Merkellel, aki hajtóvadászatként jellemezte a Chemnitzben történteket. Szóval még a titkosszolgálat sem közölheti a valóságot, ha az Merkelnek nem tetszik.

Majd akkor beszélj erről, ha nem a dollár lesz a világ első számú tartalékvalutája. Amiből annyit nyomtatnak, amennyit akarnak. Nem véletlen az, hogy az USA szemben áll az euroval, nem volt véletlen, hogy mindenki ellen fellép, aki nem dollár alapon akar olajjal kereskedni, és még abba is beleszólna erőszakos úton, építhet-e Németország gázvezetéket az oroszok felé, vagy sem?

Azt pedig elsumákolnád, hogy az EU által felvett hitelt a tagországok fizetik vissza, mert az EU-nak nincs pénze, csak a tagországokon keresztül, a törlesztés az ő dolguk lesz. De miért legyünk mi a kezesek azért, mert fedezet kell a spanyoloknál tervezett alapjövedelemre, meg az olasz baloldali kormányzás megmentésére?

Hát, csak megválasztgatják őket, sőt, egészen jól keresztülviszik az elképzeléseiket, a médiájuk viszi őket a vállán, és az egészet elfogadhatóvá teszi a még mindig, keleti szemmel nagyon is méltányolható, magas életszínvonal. Más kérdés, h. még mindig gyarmatosítás szerű módszerek is táplálják azt a jólétet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés