Az amerikai modell bukása? – Most múlik pontosan

2020. július 18. 9:30

Schmidt Mária
Magyar Nemzet
A 150-ek levele azt bizonyítja, hogy a ballib értelmiségiek egy része megijedt. Fél, sőt retteg! A csőcselék tobzódása két tűz közé szorította őket.

„A 150-ek levele azt bizonyítja, hogy a ballib értelmiségiek egy része megijedt. Fél, sőt retteg! Az agresszív, gyújtogató csőcselék tobzódása két tűz közé szorította őket. Félnek, hogy kánonállító és ellenőrző jogosultságuk kicsúszik a kezükből. Sokáig abban bíztak, hogy ők majd jól megússzák! Hiszen mindig is csodálták a terroristákat, az erőszaktevőket! Izgalmi állapotba jöttek a Baader–Meinhof-csoport vagy a Vörös Brigádok gyilkosai­tól! Che Guevara, Trockij, Mao még mindig ikonoknak számítanak a köreikben. Mert a vér, a mások halála és szenvedése még mindig reménnyel tölti el őket! Azzal a reménnyel, hogy eljön végre a forradalom, amiről mindig is álmodoztak, amire mindig is életük nagy kalandjaként gondoltak, de ami érdeklődés hiányában nem tört ki sem 1968-ban, sem 1989-ben.

Illetve 1989 győztes antikommunista forradalmai ugyan kitörtek, de azok nem az ő forradalmaik voltak. Sőt! Azok a mieink voltak. És pont az olyanokat győztük le bennük, mint amilyenek ők! Nem maradt a számukra más, mint a hit abban, hogy majd most, 2020-ban átélhetik végre, részük lehet végre abban az Igazi Forradalomban, amire egész életükben vártak! Ez lesz az a végső harc, ami most már tényleg megvalósítja azt a tökéletes társadalmat, amit eddig valahogy soha nem sikerült. De ezúttal sikerülni fog!

A liberalizmus nálunk igen hamar, már a kétezres évek elejére szitokszóvá vált, mert egyet jelentett az elitnek azzal a részével, amelyik sportot csinált az önlenézésből és a Nyugat kritikátlan majmolásából. Egyet jelentett a rendszerváltoztatás elárulásával, a kommunistákkal való összebútorozással, a fennhéjázó teljesítményképtelenséggel, az ország kiárusításával, a megszorító intézkedésekkel, a kulturális és tudományos diskurzus kisajátításával. Viselhetetlenekké váltak.

A nómenklatúra folytonosságát képviselő posztkommunisták legalább önazonosak voltak. Azok voltak, amik. De a liberálisok azt a látszatot akarták kelteni, hogy ők a nyugatos felhatalmazottak, akiknek az a hivatásuk, hogy a fényre vezessenek bennünket. De mostanra, mint a villám felizzásának pillanatában, pontosan látjuk a tájat, a terepet! Ebben az éles fényben a nyugati liberalizmus XXI. századi arcának minden vonása kirajzolódik. Ez a mai liberalizmus már nem az a liberalizmus, ami egykor volt. Amivé lett, nem vonzó, sőt taszító. Nem szabadságpárti, hanem szabadságellenes. Nem toleráns, hanem kizárólagosságot követelő. Ennek a liberalizmusnak a vonzereje, ahogy a kommunizmusé is, megszűnt, nem maradt belőle más, mint egy kiüresedett dogmahalmaz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... kiüresedett dogmahalmaz."

A jobb és baloldali abnormalitás összenő, mert nem a skála két végén
helyezkednek el, hanem egy szabályos kör szomszédos pontjai ők.
Velük szemben, a 180. foknál az örök ellenság: a normalitás, a rend,
a munka és az imádság - egy szóval, az élet.

"...a Nyugat most fizet azért, mert nem akart tanulni a kommunizmus tapasztalatából. Ha ismétlésre buknak, mi nem tartunk velük! Térségünk a másolás korszakát lezárta. A saját utunkat akarjuk megtalálni, és azon akarunk járni."
Ez, csak Magyarország esetében mínusz 2500-3000 milliárdot jelent, Ft-ban a sorosista rabló-spekuláns imperializmus számláján/év.
Férfi és női politikai prostijaikat, mint Applebaum, Fukuyama, Michael Ignatieff, Garri Kaszparov, Kati Marton, J. K. Rowling, Fareed Zakaria uszítják ránk.
Akik - Soros-pénzért - persze, hogy okádják ránk a tüzet.

- A szövetséges nagyhatalmak együttesen és külön-külön is meg fogják bánni azt a tényt, hogy nem tudtak tenni több elhatározott és több együttes akciót a bolsevista veszély megsemmisítésére, mielőtt az túl erőssé nőtt. (Winston Churchill, 1920. február 14.)

A Tanácsköztársaság és a Trianoni Diktátum aláíratása közötti megfigyelés.

Évtizedekig spóroltatok ezeken az ünnepeken. Ami kriminális volt az az április 4 meg a november 7 ünneplése volt. A Gonosz Birodalmának ünneplése a Sátán zsinagógája által.

Most nem tudom, hogy amit írtál, az egyfajta jog vindikálása,
tudniillik, hogy ki mivel kapcsolatban alkothat véleményt, vagy
kreativitás, aminek helye van a szürke és unalmas világunkban.

Én azt gondolom, hogy aki bármivel kapcsolatban véleményt formál
és ezt bármilyen módon közli másokkal, azt azért teszi, hogy másokat
valamire rávegyen vagy valaminek az elkövetésében
megakadályozzon. Igenis ki kell mondani, hogy szerintem mi helyes
és mi nem, és akinek ehhez van artikulálható érvrendszere, az tegye
is közzé véleményét. Ettől nemhogy óvakodni kell, hanem egyenes
kívánatos, ezt hívják társadalmi érdekegyeztetésnek.

Vidám olvasmányok az angolul tudóknak:
- A Country Not Salvageable, Nor, Many Say Quietly, Worth Saving, Fred Reed, June 24, 2020, Unz Review
- The Old America Is Dead. Where Do We Go from Here?, Wayne Allensworth, June 27, 2020, Unz Review

Hogy olvasni fogja-e, azt nem tudom, de hogy képes lenne rá, azt tudom.

A maffia... Természetesen önzetlenül, nem is vár semmit cserébe.

Hallottam beszélni. Ausztráliában például nem kell nyelvvizsga ahhoz, hogy megállapítsák tud-e valaki angolul. Elég megínterjúvolni mondjuk állásinterjúnál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés