Miért van mindenkinek szavazata? Idősek ellen hergel a momentumos

2020. július 16. 18:57

Kulifai Máté
Hetek
Kádár a Facebookon megosztott bejegyzésében példaként hozza fel Donald Trump amerikai elnök megválasztását, és a Brexit szavazást is a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon túl.

„Kádár Barnabás, a Momentum egyik alapítója, egykori elnökségi tagja a Facebookon kérdőjelezi meg az idősek szavazati jogát, kampányt indítva azért, hogy a fiatalok érdekében a 60 év felettiek inkább ne vegyenek részt a választásokon. Szóba kerültek az alacsonyabb képzettségűek, a szegények és a vidékiek is. »Miért az idősebbek döntik el a jövőnk?« – teszi fel a kérdést Kádár Barnabás, aki 2018-ban a Momentum képviselőjelöltje, 2019-ben pedig a párt EP-listájának 5. helyezettje volt. A »jövőkutató« politikusnak a lengyel elnökválasztás számára kellemetlen végeredménye után sikerült megfejtenie a megfejthetetlent: Andrzej Duda azért tudott nyerni, mert a »populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat«. Kádár a Facebookon megosztott bejegyzésében példaként hozza fel Donald Trump amerikai elnök megválasztását, és a Brexit szavazást is a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon túl.

Kádár fel is teszi a kérdést: miért van minden embernek ugyanúgy egy szavazata? Bár hangsúlyozza, hogy ő nem szeretné senki választójogát elvenni, mégis azt tartaná célravezetőnek, ha az idősek a fiatalok érdekében egyáltalán ne menjenek el szavazni, hiszen úgysem »ők szenvedik meg majd a következményeit«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sőt, a mondás szerint 'öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába'.

Ettől én is elvenném a szavazati jogot, úgy néz ki, mint valami retardált. De semmi személyes!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés