Igazságtalan osztozkodás

2020. július 16. 7:30

Putsay Gábor
Magyar Hírlap
Teljesen homályos, mire akarja elkölteni ezt az összeget Brüsszel.

„Ismét nagy csörtére készülünk Brüsszellel, hiszen pénteken és szombaton tárgyalnak az európai uniós országok vezetői a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alap feltételeiről és elfogadásáról.

Ezt azért is érdemes jól körüljárni, hiszen a 750 milliárd eurósra tervezett helyreállítási csomag nemcsak a jelenlegi, hanem a következő generációs uniós polgárok létét is erőteljesen befolyásolja, mint ahogy az a nevében is szerepel: Következő Generáció EU. Már most ki lehet jelenteni, hogy ennek a tervnek a megvalósítása politikailag és gazdaságilag egyaránt igazságtalan: politikailag azért, mert az Európai Unió ránk akarja erőltetni, utóbbi esetében pedig azért, mert ha valóban a gazdaságot akarjuk megsegíteni, hitelt a versenyképesség élénkítésére és munkahelyteremtésre lenne érdemes felvenni. Most viszont teljesen homályos, mire akarja elkölteni ezt az összeget Brüsszel. Ráadásul a hitelt közösen, de nem egyenlő feltételekkel kell visszafizetnünk 2028-tól, harmincéves futamidővel. Ha pedig közösen vesszük fel a hitelt, akkor a feltételekről is közösen kellene döntenünk.

Az is inkorrekt, hogy a helyreállítási alapból a leggazdagabb államokat támogatná az unió, a feltörekvőket, mint amilyenek mi is vagyunk, kevésbé. Azokat a gazdagabb országokat, amelyek félrekezelték a koronavírus-válságot, előnyben részesíti Brüsszel a szegényebbekhez képest. A fegyelmezett költségvetést követőket pedig, amelyek a járványban is megállták a helyüket, büntetné. Az újabb gazdasági krízis jóval enyhébb lehet a régióban, mint az unió régebbi, jellemzően déli tagállamaiban. Ugyanakkor borítékolható, hogy egymilliárd euróval több pénzt kellene visszafizetnünk annál a 6–6,5 milliárd eurónál, amit nekünk osztanának ki, azzal együtt, hogy egy fillér támogatásra sem lenne szükségünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudni lehet azt. A liberális, migrációpárti, föderalista vonal további erősítésére, a nemzeti elköteleződésű országok gyengítésére.

Az is ott van, hogy ki-kik a hitelezők?
Engem érdekelne.

Orbán lölő gazdájának akarja adni.

A Belgrád-Budapest kínaivasút megtérüléséről:

"A kormányzat a megtérülésre vonatkozó számításait 10 évre titkosította.[10] Egy Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat értelmében a beruházással kapcsolatos majdnem minden egyéb adatot is titkosítanak.[11] Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos véleménye szerint a titkosítás megfelelően biztosítja a közérdekű adatok nyilvánosságát.[12] A Figyelő 2015-ben úgy számította, hogy a beruházás 2400 év alatt térül meg.[13] Más elemzések is 100 év fölötti megtérüléssel a számolnak.[14][15]"

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

MI VAAAN????

Az van most, hogy az EU tulajdonképpen pénzügyi csődben van.
Ha az IMF tegnap közzétett jelentésében megállapítja:
az Európai Unió 28 tagállama közül Magyarország a pénzügyileg, gazdaságilag legstabilabb, ez elgondolkodtató.
De a déli EU-adósságállomány nyilvánosan is brutálisan visszafizethetetlen, és itt nem történik más, mint időnyerés, időnyerés és időnyerés.
Az pedig - az idő - arra kell, hogy mások mellett a Soros-ügynökségek által felbomlasztott kelet-közép-európai országokkal fizettessék ki a francia, olasz, spanyol estébé költségvetési hiányokat, ill. azoknak egy részét..., legalábbis ami Magyarországot illeti:
tőlünk Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon alatt évi 2500-3000 Ft-nyi az az összeg, amely teljesen értelmetlenül, a magyaroktól ellopva, átjátszva került ki Nyugatra.
És ezt be lehet szorozni a feltörekvő volt szoc országok számával, kivétel: A CSEHEK.
Ők nem feküdtek le a Soros rabló Groupnak, első perctől óvták a cseh szuverenitást, a cseh gazdasági érdekeket, kormányoktól függetlenül.
Bal- és jobboldali kormányok egyaránt.

Arról tudsz, hogy
1. A belépések előtt minden országban felszámolták a hazai termelést, és a saját nyugati cégeiket hozták uralkodó helyzetbe.
2. Brüsszel ma is minden erővel tiltja az újaknak, hogy olyan cégeket hozzanak létre, amelyek versenytársai lehetnek a nyugatiaknak?
3. A GDP-k, te barom, azért nem, mert mindent kivisznek az itt termelő cégek az országokból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés