Hét évet kapott Vizoviczki László

2020. július 16. 14:36
Mivel a 33 milliárd forintos költségvetési csalás miatt kapott hét év fegyházából még három hátravan, így az éjszaka egykori császára csak 2030-ban szabadulhat.

Ismét hét év fegyházat kapott az éjszaka egykori császára, Vizoviczki László – tudta meg a Magyar Nemzet. Ezúttal a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa ítélte el több magas beosztású rendőrtiszt és más hatósági emberek megvesztegetése miatt. Kiss Károly hadbíró kizárta az elítélt feltételes szabadlábra helyezését, így a hét évet le kell töltenie. Mivel jelenleg még a 33 milliárd forintos költségvetési csalás miatt kapott hét év fegyházából még három hátravan, így Vizoviczki csak 2030-ban szabadulhat.

Ismert, a bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletsze­rűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban huszonkét vádlott, köztük hét volt rendőrtiszt – öten vezető beosztású volt rendőrfőtisztek –, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő van. Vizoviczki és három, nem rendőr vádlott beismerő vallomást tett. A rendőrök valamennyien tagadnak.

(Nyitókép: Vizoviczki László készül az utolsó szó jogán felszólalására az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt.)

 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Egyesült Államokban még azoknak a neve és arcképe is nyilvános, akiket letartóztatnak (mugshot), nálunk meg egy elítélt bűnöző arcképét is ki kell kockázni? Miféle elfajzott "jogvédelem" ez?

Igaz, a kommunisták egy búzakalász ellopásáért is kivégeztek embereket, csak azoknak előbb az éhhalál szélére kellett jutniuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés