Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország

2020. július 16. 13:25

Szentkirályi Alexandra
Facebook
Akkor kerülhetjük el az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani.

„Mi, magyarok közös erőfeszítéssel az első csatát a koronavírussal szemben megnyertük, az életet újraindítottuk. Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország, azonban a járvány sok helyen újra fellángol.

Most tehát meg kell védenünk a biztonságunkat. Meg kell akadályozni azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni. Akkor kerülhetjük el az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani.

A szerdai kormányülés legfontosabb döntései:

  • Az idei Szent István-napi rendezvények, beleértve a tűzijátékot is, a járványügyi helyzetre való tekintettel elmaradnak.
  • Ahhoz, hogy alacsony legyen a fertőzési arány, az 500 fő feletti zenés-táncos rendezvények továbbra sem tarthatóak meg. A zenés-táncos rendezvények esetében az eddigi szabályozás az irányadó.
  • Látjuk, hogy a zeneipar szereplői lazítást szeretnének, de döntés a járványügyi adatok fényében születhet. A kormány készen áll a zeneipari szektor támogatására. Olyan rendszer kell, ami a kisebb szereplőknek is segít.
  • Nem lehet feltételeket kötni az uniós helyreállítási csomaghoz, a tagállamok kormányai tudják a legjobban, milyen intézkedésekre van szükség.
  • Mivel nem arról van szó, hogy a tagállamok befizetéseiből jön létre költségvetés, hanem közös hitelt vesznek fel, feltételeket ehhez kapcsolódva előírni nem lehet.
  • Ebben az ügyben a magyar kormány álláspontja egyértelmű. Fontos, hogy ezt a forrást csak a gazdaság újraindítására, munkahelyteremtésre, a növekedés ösztönzésére lehessen fordítani. A nemzeti kormányok tudják, melyek a legjobb intézkedések. Mivel közösen vállalnak kötelezettséget az országok, joguk van ahhoz, hogy a szerintük legjobb módon használják fel ezeket az összegeket.
  • A szeptemberi iskolakezdéssel kapcsolatban egyelőre hagyományos tanítással számolunk.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés